Mai multe ştiri online:

Foștii liberali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte revin în Consiliul Local Constanța

Ştire online publicată Marţi, 28 Noiembrie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Consilierii locali au votat, ieri, proiectele de hotărâre ce vizau punerea în executare a sentințelor civile pronunțate în dosarele nr. 4664/118/2017 și 4665/118/2017 de Tribunalul Constanța.

Mai exact, proiectele au fost votate de cei de la PSD și PNL, în timp ce aleșii de la PMP s-au abținut, însă acestea au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi puse în aplicare. Mai exact, cele două sentințe vizau revenirea pe funcțiile de consilieri locali a foștilor liberali Romeo Rezeanu și Horia Căliminte.

Drept urmare, în acest context, și-au pierdut funcțiile actualii liberali Florin Gavrilă și Marius Tulică care ocupaseră funcțiile după excluderea celor doi din PNL și din CLM Constanța.

Reamintim că Romeo Rezeanu și Horia Căliminte au devenit consilieri locali fiind aleși pe lista PNL la alegerile locale de anul trecut. În urmă cu câteva luni, ei au fost dați afară din Consiliul Local Constanța, după ce au fost excluși din PNL, pe motiv că au încălcat, în mod repetat, prevederile Codului Etic, ale Regulamentului și ale Statutului PNL. Ulterior, atât Romeo Rezeanu, cât și Horia Căliminte au atacat în instanță documentele prin care au rămas fără mandate. Drept urmare, magistrații au desființat ordinele fostului prefect, repunându-i pe cei doi în funcții.

În altă ordine de idei, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte vor activa în continuare ca și consilieri independenți în cadrul Consiliului Local Municipal Constanța, iar marele perdant este Partidul Național Liberal Constanța care, astfel, pierde două mandate de consilieri locali.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7118 secunde