Foleanu și-ar putea recupera scaunul de consilier

240
Foleanu și-ar putea recupera scaunul de consilier - paulfoleanu131983206913198345991-1345842991.jpg
Consiliul Local Mangalia se va întruni, luni, în ședință pentru a discuta mai multe proiecte aflate pe ordinea de zi, printre care unul ce se referă la validarea reprezentantului PDL, Paul Foleanu, pe funcția de consilier local.

Astfel, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a convocat pentru luni, orele 13.00, o ședință ordinară a Consiliului Local în care vor fi discutate mai multe inițiative de importanță pentru municipiul Mangalia. Mai mult de atât, Radu a introdus, într-un final, și un proiect care să vizeze revenirea lui Foleanu pe scaunul de consilier. Totuși, acesta depinde de voturile colegilor care vor trebui să decidă dacă vor sau nu să-l aibă din nou alături pe democrat-liberal.

Reamintim că, la ședința de constituire a Consiliului Local Mangalia, comisia de validare a decis că Paul Foleanu nu poate ocupa un scaun în CL, din cauză că "a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție". Ulterior, în data de 19 iulie, Magistrații Tribunalului Constanța au admis acțiunea formulată de pedelist, anulând hotărârea pentru funcția de consilier.

Referitor la celelalte proiecte aflate pe ordinea de zi, amintim inițiativa privind reabilitarea pieței Saturn, situată pe strada Rozelor și alt proiect vizând amenajarea unui obor pe un teren aparținând domeniului privat al municipalității.

Membrii CL Mangalia vor vota și un proiect de hotărâre privind acordarea de facilități pensiona-rilor, elevilor și studenților pe rutele de transport public în comun aparținând unității administrativ teritoriale Mangalia. Un alt proiect se referă la majorarea de la 700 la 800 de lei a limitei cuantumului pensiei, necesar acordării aju-toarelor de urgență constând în alimente pentru pensionarii din Mangalia.

Primarul mai propune spre dezbatere în Consiliul Local un proiect referitor la majorarea de la 35 de lei la 40 de lei a valorii ajutoarelor de urgență acordate persoanelor cu dizabilități de gradul I și II, care au peste 60 de ani și nu realizează venituri.

În ședința din 27 august se va discuta și un proiect privind mandatarea expresă a primarului de a verifica toate contractele încheiate cu autoritățile publice locale, având ca obiect închirierea, concesionarea sau/și asocierea unor imobile terenuri sau/și construcții aparținând domeniului public sau privat al autorității publice locale. În acest sens, se vor lua toate măsurile legale privind prelungirea, modificarea, completarea, vânzarea sau anularea acestor acte juridice, în funcție de respectarea sau nu a clauzelor contractuale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4032 secunde