Florin Iordache: Și dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG ce-ar fi?

219
Florin Iordache: Și dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG ce-ar fi? - florin-1544796399.jpg
Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, spune că o ordonanță de urgență pentru Codurile penale "ar crea ordine în haos". El a vorbit și despre dezincriminarea abuzului în serviciu prin OUG, deși și-a pierdut funcția de ministru al justiției chiar în urma protestelor de amploare provocate de controversata OUG 13, care impunea un prag pentru aceasăr infracțiune.


"Abuzul în serviciu a creat o prea mare pasiune. Și dacă am dezincrimina abuzul în serviciu prin OUG, ce credeți că ar fi?", a spus el, când jurnaliștii l-au întrebat despre modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală prin ordonanță de urgență, inițiativă anunțată săptămâna aceasta de premierul Viorica Dăncilă, după ședința conducerii PSD.


"Ar fi foarte bine. Ar fi și o soluție dezincriminarea, pentru că abuzul în serviciu eu cred că a creat prea multă pasiune și prea multă dispută. Să vedem motivarea CCR și, din câte știu eu, dă posibilitatea legiuitorilor, fie că discutăm de Parlament, fie că discutăm de Guvern, să elimine această infracțiune", a continuat Florin Iordache.


OUG 13 este controversata ordonanță din ianuarie 2017 prin care guvernul a încercat să aducă modificări legislației anticorupție, inclusiv dezincriminarea abuzului în serviciu, dacă prejudiciul era mai mic de 200.000 de lei, ceea ce a generat cea mai amplă mișcare de protest după căderea comunismului.


După ce sute de mii de români au ieșit în stradă, Guvernul de atunci a adoptat o nouă ordonanță de urgență, prin care OUG 13 era abrogată. Președintele a promulgat legea pentru OUG 14 în 24 februarie 2017.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0399 secunde