Florin Cîțu aruncă PNL în aer! "Este un fel de golănie ca alba-neagra"

869
Florin Cîțu aruncă PNL în aer!

Articole de la același autor

Parlamentarii trebuiau, ieri, să se reunească la ora 16.00, pentru a da vot de investitură sau nu Guvernului Cîțu, însă, cu câteva ore înainte, cel care ar fi putut să devină premier le-a dat lovitura de grație și a anunțat că nu mai este interesat de această funcție. 


Florin Cîțu a declarat că a decis să își depună mandatul de prim-ministru desemnat deoarece "crede cu tărie" că, pentru a avea succes în alegeri, președintele partidului trebuie să fie și premier, adăugând că a ținut cont în hotărârea sa și de contextul prin care trece România. 


"Un mesaj important pentru români. Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de prim-ministru desemnat Președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că, pentru a avea succes în alegerile care vin, președintele partidului trebuie să fie și prim-ministru. Decizia președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de prim-ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi. Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie", a scris liberalul, ieri, pe pagina sa de socializare. 


El a adăugat că a reflectat mult în ultimul timp, ținând cont de evoluția situației prin care trece țara noastră. 
"Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi. Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează", a mai scris Cîțu. 


Ulterior, Administrația Prezidențială a anunțat că Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat. 


"Un joc politic iresponsabil!" 
Uluiți de decizie, liderii celorlalte partide au transmis că, prin această decizie, liberalii au făcut un joc ordinar prin care vor prelungi criza politică, mai ales într-un asemenea moment în care românii sunt panicați de situația privind coronavirusului. 
"Premierul desemnat Florin Cîțu și-a depus mandatul cu o oră înainte de vot! Este dovada că tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni a fost o șaradă", au scris reprezentanții USR pe Facebook. 


Și președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a calificat gestul premierului desemnat Florin Cîțu de a-și depune mandatul drept o desconsiderare la adresa instituției Parlamentului și o bătaie de joc la adresa tuturor românilor. 


"Este cea mai neverosimilă situație cu care mă întâlnesc de 30 de ani. Este literalmente o desconsiderare a instituției Parlamentului, o bătaie de joc la adresa Parlamentului și la adresa tuturor românilor. Asistăm la o mascaradă fără de sfârșit. Premierul desemnat a făcut un fel de simulare de consultări. Miniștri au venit în Parlament, comisiile s-au reunit, au fost audiați miniștrii. În momentul în care trebuia să vină la votul de învestire, dă bir cu fugiții. Este un comportament iresponsabil, un fel de golănie, similar cu jocul alba-neagra pe care îl vedem practicat prin anumite locuri. Nu există așa ceva cred în întreaga lume. E o rușine pentru PNL, e o rușine pentru Iohannis că face astfel de desemnări în bătaie de joc, cu iresponsabilitate mai ales în această perioadă de criză", a declarat liderul ALDE. 


La rândul lui, președintele PLUS, Dacian Cioloș, apreciază că PNL joacă baba-oarba cu Guvernul și face un joc politic iresponsabil. 


"Domnul Cîțu era ieri hotărât să-și asume mandatul de prim-ministru. Știu asta foarte sigur! Ce s-o fi întâmplat în ultimele ore? Cine și ce jocuri face? Țara are nevoie de un guvern stabil. O majoritate se contura să susțină instalarea Guvernului. Lumea se pregătește să lupte cu criza de sănătate și cu criza economică și PNL joacă baba-oarba cu Guvernul. Nu știu cine/ce calcule și-a făcut, dar acest joc politic al PNL în momentele pe care le trăim este iresponsabil", a scris Cioloș, ieri, pe Facebook. 


Și președintele PMP, Eugen Tomac, a făcut un apel la "responsabilitate și celeritate pentru instalarea unui Guvern legitim cu puteri depline, adăugând că șeful statului ar trebui să susțină un Executiv de uniune națională, iar PNL să se trezească la realitate". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7596 secunde