Fifor: Susțin propunerea de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă a evenimentelor din 10 august

82
Fifor: Susțin propunerea de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă a evenimentelor din 10 august - fifor69518200-1534677178.jpg
Senatorul PSD Mihai Fifor, ministrul apărării naționale, susține ''cu tărie'' propunerea colegului său de partid, eurodeputatul Dan Nica, de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august, precizând că acesta a fost amenințat cu moartea pentru demersul său.

"Ieri, și susțin cu tărie această propunere, colegul nostru, europarlamentarul Dan Nica, a solicitat constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru analizarea evenimentelor din 10 august. Pentru asta a fost amenințat cu moartea. Nu este singurul membru PSD care primește astfel de amenințări și nu putem permite perpetuarea și accentuarea politicii iresponsabile de fracturare a societății românești. De aceea, această comisie trebuie constituită de îndată. Guvernele se schimbă de către majorități parlamentare rezultate în urma votului democratic și nu prin violențe puse la cale în stradă", afirmă Fifor, duminică, pe Facebook.

Social-democratul precizează că România, prin măsurile luate de guvernarea PSD-ALDE "are cea mai importantă creștere economică și anul acesta".

"Pe cine deranjează în așa de mare măsură succesul programului de guvernare votat de milioane de români, încât acest guvern trebuie dărâmat cu orice preț? Cine se face vinovat de modul iresponsabil în care a fost deturnat protestul pașnic al celor din Piața Victoria? De ce această disperare ca PSD-ALDE să nu guverneze și în 2019, anul alegerilor pentru Parlamentul European și pentru Președinția României? Toate acestea sunt întrebări care solicită răspunsuri imediate, pentru ca, atât românii cât și comunitatea internațională să știe adevărul", adaugă Fifor.

Liderul PSD amintește că 2018 este anul Centenar în care trebuiau celebrate "unitatea și solidaritatea românilor de oriunde s-ar afla aceștia".

"Cred că încă nu este prea târziu să începem să facem lucrul acesta", susține Mihai Fifor.

Europarlamentarul Dan Nica a afirmat sâmbătă că este necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă a evenimentelor din 10 august.

"Încă din seara protestelor, președintele Iohannis a lansat o serie de acuzații dure la adresa Jandarmeriei, în lipsa oricăror dovezi și informații operative. Acest fapt denotă rea-voință și dorința evidentă de a stimula și mai mult violențele existente. Ca și Băsescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea românească ci, dimpotrivă, de escaladarea lor pentru câștiguri electorale. Toate acestea în tandem cu un aparat de propagandă agresiv, finanțat din surse obscure. Cred că s-au depășit niște limite democratice în acest război politic și consider necesară înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, care să aducă lumină pe scena publică", a declarat Dan Nica, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0438 secunde