Femeile din PSD, reunite la Mamaia. "Ne aflăm în fața unui moment marcant"

358
Femeile din PSD, reunite la Mamaia.
Școala politică de vară a Organizației Femeilor Social-Democrate (OFSD) are loc, în perioada 30 august – 1 septembrie, la Pavilionul Expozițional din stațiunea Mamaia. La eveniment sunt așteptați președintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă, dar și alți lideri ai partidului. De asemenea, liderii PSD urmează să se reunească, la Neptun, într-o ședință a Comitetului Executiv Național (CExN), la sfârșitul acestei săptămâni.

Acțiunea femeilor social-democrate a început, ieri, în cadrul întâlnirii având loc dezbateri privind contribuția femeilor în realizarea Marii Uniri de la 1918 și importanța preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

Reuniunea a fost deschisă de Rovana Plumb, președinte OFSD și ministru al Fondurilor Europene, potrivit programului anunțat de OFSD. La rândul lui, Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European, a susținut o prezentare cu tema: "Președinția Consiliului Uniunii Europene, Oportunități și perspective".

Premierul Viorica Dăncilă și liderul PSD, Liviu Dragnea, precum și alți lideri social-democrați vor participa, astăzi, la dezbaterile referitoare la "Contextul politic național și european în anul Centenarului Marii Uniri".

Sâmbătă, va avea loc o dezbatere cu tema: "Politici publice de promovare a sănătății mamei și copilului în Guvernarea PSD 2017-2018", iar Maria Lazăr, secretar OFSD, va prezenta agenda OFSD 2019 privind evenimentele pentru pregătirea alegerilor europarlamentare și prezidențiale.

"Ne aflăm în fața unui moment marcant pentru societatea românească, 100 de ani de la Marea Unire. Putem afirma că s-au depășit toate prejudecățile și stereotipurile de gen, care pentru multă vreme au afectat prezența femeilor în funcții publice. PSD prin susținerea accesului femeilor în politică continuă eforturile istorice ale acestora de a se implica în administrația statului, eforturi începute cu mai bine de 100 de ani în urmă. PSD a demonstrat prin nominalizările doamnelor care ocupă funcții la nivel central și local că în acest partid femeile se pot manifesta cu încredere în politică și se pot bucura de susținerea propriilor colegi și simpatizanți", a declarat Rovana Plumb, președinta OFSD.

În altă ordine de idei, ea a mai spus că PSD este primul partid din România care a adoptat principiul parității de gen la nivelul structurilor sale de conducere. În același timp, Partidul Social Democrat are cele mai multe femei în Parlament, cele mai multe femei în funcțiile de consilier local sau consilier județean, prima femeie primar general din istoria Bucureștiului și prima femeie premier din istoria României.

"Eu cred că se pot găsi femei competente care să poată ocupa astfel de funcții în toate partidele politice. Îmi vine greu să cred că doar în PSD există astfel de femei care merită să activeze în structurile de conducere ale unui partid. Nu am susținut niciodată și nu susțin nici acum că a fi femeie este o condiție suficientă pentru a ocupa o anumită funcție de conducere. Nu acesta trebuie să fie criteriul de promovare în funcții, ci competența și calitățile personale ale fiecăruia. În același timp însă, am susținut tot timpul și susțin și acum că a fi femeie nu trebuie să fie o piedică pentru a accede în astfel de funcții. De aceea, e important ca bărbații din celelalte partide să se desprindă de prejudecăți și să prevadă în statutul lor principiul parității de gen, așa cum a făcut PSD", a declarat Rovana Plumb, președinta OFSD.    

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4253 secunde