Femeile din grupuri vulnerabile, invitate la o dezbatere publică la Cumpăna

129

Articole de la același autor

Comuna Cumpăna este gazda dezbaterii publice cu tema "Antreprenoriatul social - oportunitate de afaceri pentru femeile din regiunea

Sud - Est". Acțiunea are loc, astăzi, cu începere de la ora 10.00, la Centrul Multifuncțional de Asistență Socio - Medicală.

La eveniment vor fi prezenți peste 60 de participanți, beneficiari ai proiectului, reprezentanți ai Agenției Naționale Antidrog, reprezentanți ai Loop Operations și ai administrației publice locale Cum-păna.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului "Egalitate pe piața muncii - Șansa TA la un viitor mai bun!", proiect implementat de Agenția Națională Antidrog în parteneriat cu Loop Operations și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Proiectul s-a adresat unui număr de 540 de femei provenind din grupurile vulnerabile, în special femei consumatoare de droguri, foste con-sumatoare sau aflate în risc de consum de droguri. Obiectivul principal a urmărit dezvoltarea abilităților și competențelor profesionale ale acestora și creșterea capacității de ocupare pe piața muncii în regiunea Sud Est. Femeile pro-venind din grupul țintă au beneficiat de cursuri de formare profesională, ceea ce le va asigura atât o șansă în plus la accesarea unui loc de muncă, cât și la dezvoltarea personală și profesională, fapt ce va contribui la o participare crescută pe piața muncii a femeilor și la obținerea de calificări relevante.

"Dezbaterea publică face parte dintr-un demers mai amplu în cadrul căruia ne propunem să analizăm problema excluziunii sociale și profesionale a femeilor aparținând grupurilor vulnerabile, cauzată în special de absența unei educații adecvate și a abilităților necesare pentru ocuparea unui loc de muncă și identificarea soluțiilor pentru reintegrarea acestor persoane în câmpul muncii", a spus primarul comunei Cumpăna, Mariana Gîju. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3494 secunde