Fata Morgana! Constanța rămâne fără Șosea de Coastă

2781
8
Fata Morgana! Constanța rămâne fără Șosea de Coastă - fond-1444757935.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Constanța au în lucru mai multe proiecte ce vizează modernizarea municipiului, unele
dintre acestea fiind finanțate din fonduri europene. Chiar și așa, primarul interimar Decebal Făgădău a anunțat, ieri, la sfârșitul ședinței Consiliului Local Municipal, că trei proiecte pentru care Primăria Constanța accesase fonduri europene nu se vor mai realiza pe acest exercițiu financiar. 


Este vorba despre proiectele Șoseaua de Coastă, Parcul Arheologic și Centrul Fair Play. Edilul a anunțat că cele trei contracte vor fi anulate. El a explicat că s-a întârziat foarte mult cu procedurile de licitație și nu ar mai fi fost timp pentru realizarea proiectelor până la data de 31 decembrie 2015, termenul limită până la care Comisia Europeană face deconturile. 


"Proiectele rămân însă, viabile și, la anul, când se vor deschide noile linii de finanțare europeană, municipalitatea le va depune din nou, cu speranța obținerii banilor pentru implementare", a spus Decebal Făgădău. 


Așa se face că unul dintre cele mai vechi proiecte ale municipalității, menit să ducă la dezvoltarea zonei centrale, dar și să descongestioneze traficul prin oraș, cel care viza Șoseaua de Coastă, trece la "capitolul speranțe". 


În urmă cu un an, Primăria Constanța a reușit să acceseze finanțare europeană de 32,3 milioane de lei pentru construcția a 2,6 kilometri din Șoseaua de Coastă și toată lumea era optimistă. Ulterior, experții în achiziții ai primăriei au desemnat firma câștigătoare a contractului de lucrări și a stabilit că cea care se încadrează în toate limitele impuse este "Tecte" din Cluj Napoca. Cu toate acestea, lucrarea nu ar fi fost finalizată până la sfârșitul acestui an, ceea ce presupunea ca Primăria Constanța să scoată bani din propria vistierie în locul banilor europeni. 


Primul tronson al șoselei de coastă pornea de la Amiralitate Comandamentul Flotei și până în Portul Turistic Tomis, pe actuala infrastructură rutieră. În dreptul plajei Modern, cele două sensuri de mers se despărțeau pentru a ocoli un teren proprietate privată pe care se află, în prezent, mai multe construcții, apoi șoseaua ar fi continuat la nivelul plajei până în dreptul străzii Mihai Eminescu, unde ar fi fost amenajat un sens giratoriu, la Casa Căsătoriilor. De aici, ar fi urcat în serpentine până pe strada Mihai Eminescu, de unde s-ar fi făcut legătura cu strada Mircea cel Bătrân. Întreaga șosea de coastă urma să aibă 11 kilometri și se termina la Pescărie, în dreptul hotelului Malibu. 


Căminul de vârstnici și Parcul Arheologic, doar pe hârtie 
Un alt proiect este cel referitor la noul cămin pentru persoanele vârstnice ce urma să fie amenajat în Constanța. Mai exact, el ar fi trebuit să funcționeze în fosta creșă situată pe Aleea Topolog, din zona "Groapă".


"Acolo a funcționat ani de zile o creșă pentru cei mici, iar clădirea nu mai este utilizată de ani de zile. Dată fiind cererea mare existentă pentru persoanele vârstnice pentru un loc în căminul deja existent de pe strada Unirii, ne-am gândit ca în fosta creșă de pe strada Topolog să modernizăm un nou loc pentru bătrâni. Noul cămin pentru vârstnici vizează o investiție de 10 milioane de lei și va purta denumirea de Centrul Fair Play", spunea, plin de speranță, Decebal Făgădău, în luna aprilie, atunci când a anunțat public proiectul. 


Iată, însă, că timpul a trecut și planul a căzut. Fosta creșă are un regim de înălțime P+1 și se dorea supraetajarea sa cu un nivel, dar și construirea unui nou corp cu două etaje. Astfel, persoanele de vârsta a treia ar fi avut la dispoziție 78 de locuri în noul cămin. Valoarea totală a proiectului era de 10 milioane de lei, iar conform graficului, ar fi trebuit finalizată până la sfârșitul anului 2015. 


Și, în fine, ultimul proiect "căzut la datorie" vizează Parcul Arheologic situat în centrul orașului Constanța. El urma să fie reabilitat și reamenajat din fonduri europene. Conform pla-nului, vestigiile istorice aflate în zonă urmau să fie puse în evidență, dar, în același timp, oaza verde să fi devenit locul preferat de constăn-țeni după ce ar fi fost amenajate locuri de joacă pentru cei mici, dar și pentru cei care preferă mișcarea în aer liber. Totodată, prin acest proiect grandios, spațiul verde ar fi fost îmbogățit, urmând să fie plantați 300 de arbori înalți, 218 arbuști și 22.245 metri de gard viu. 


Comentează știrea

sibnet
14 octombrie 2015
activitate pe calculator

Cautam colaboratori pentru o activitate desfasurata pe calculator. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii trimise prin e-mail. Mesaj la [email protected]

Alex
14 octombrie 2015
Da!!!

Las' ca sunt honduri ptr extinderea Henri Coanda. Modernizare CET-ului prin montarea de centrale pe gaz la punctele termice, sistematizarea bd Tomis cu parcari, trotuare si piste biciclete, reamenajarea parcului Tabacarie, modernizarea sistemului de semaforizare, etc....astea cui le lasi DECEBALE????? Si apropos....ai declarat ca te-ai debransat de la RADET....ca si cum ministrul sanatatii s-ar opera peste granite!!!

un cititor
14 octombrie 2015
rusine

Mazare si Tamadau nu vor soseaua de coasta ci vor BANI pentru soseaua de coasta!

marian
14 octombrie 2015
diverse

Colaborare cu castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Selectam urgent persoane din toate localitatile tarii, pentru colaborare part-time sau full-time. Castigurile, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), vin din prima luna, iar activitatea este extrem de simpla. Garantam seriozitate maxima si cerem acelasi lucru. Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Constanțean
14 octombrie 2015
Astea sunt vești bune !!!

Ce bine că voi putea face plajă la "3 papuci" și "Tataia" fără să fiu deranjat de gaze de eșapament !!! Parcul arheologic arată foarte bine așa cum este. Ar mai avea nevoie doar de câțiva pomi in plus. De ce nu faceți o pistă de ski (se face si pe plastic) si săniuțe pe dealurile de la Tataia ? Mai era în plan si un telescaun de urcare si coborâre la Plaja Modern. Promisiuni...

DODO
14 octombrie 2015
unde sint licitatiile de altadata !

Pai unde sint firmele agreeate de mazarici care cistigau totul si repede ? cum trebuie facuta acum o licitatie pe bune , cum iese harababura ,implicit intirzieri ,cu consecintele pe care le vedem. Nu cumva este si o lipsa crasa de profesionalism a celor responsabili sau inca mai sint ramasite de interese mafiote ???

ss
14 octombrie 2015
ss

avem strazi desfundate pline de noroi si vrem sosea de coasta/..hahahhaha

Arhitect ecologist
14 octombrie 2015
Faleza in loc de sosea

Fluidizare traficului nu trebuie facuta pe malul mari. Refaceti bulevadele pricipale, sincronizati semafoarele si asfaltati strazile, terminati soseaua de centura si ve-ti avea fluidizare. Coasta este zona perfecta pentru faleza cu magazine, atractii turistice, zona de promenada si sanatate. Refaceti coasta: dealuirile, plajile si constructiile de malul mari si va fi mult mai placut. Cel care a gandit faleza de la Cazinou a realizat intradevar ceva care ar trebuii continuat. Ganditi-va ce placere ar fi sa mergi pe bicicleta de la Cazinou pana la hanul piratilor. NU SOSELEI DE COASTA !!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2574 secunde