Fântânile arteziene ale Constanței - investiții de milioane de euro puse pe uscat. Primăria a scăpat de ele

3123
3
Fântânile arteziene ale Constanței - investiții de milioane de euro puse pe uscat. Primăria a scăpat de ele - fantanaartezianaparcgara22-1470239530.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Constanța au mai rezolvat o problemă care le dădea bătaie de cap după ce, consilierii locali ai municipiului Constanța au votat proiectul de hotărâre prin care și-au dat acordul ca cele 13 fântâni arteziene din municipiul Constanța să treacă în administrarea Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA). 


"Procedurile de achiziții în ceea ce privește operatorul care să se ocupe de repararea, punerea în funcțiune, întreținerea, supravegherea și exploatarea pe durata sezonului estival și strângerea pe parcursul sezonului rece întârzie foarte mult și de aceea, comisia de evaluare a concluzionat că nu ne putem încadra cu termenele în actualul sezon estival. 


Mă bucur că am găsit un partener de încredere în compania de apă și sper ca, într-un termen foarte scurt, colegii mei să reușească să predea către compania de apă, ei urmând să auditeze fiecare fântână în parte și, probabil, vor comunica și graficul de punere în funcțiune", a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. 


Pe de altă parte, edilul a mai precizat că a recurs la această strategie pentru a se asigura că fântânile arteziene vor fi puse corect în valoare, fiind vorba despre mentenanța lor, dar și creșterea duratei de funcționare, deoarece cei de la RAJA au specialiști în domeniu. De asemenea, el ia în calcul ca împreună cu reprezentanții companiei de apă să facă și alte proiecte pentru a construi noi fântâni pe raza municipiului Constanța.


De partea cealaltă, și reprezentanții RAJA au spus că își doresc să mărească numărul fântânilor arteziene din municipiu, iar cele existente vor fi reabilitate și funcționale într-un timp cât mai scurt.


În momentul de față, în municipiul Constanța există 13 fântâni arteziene însă, cu toate că a venit vara, iar canicula a devenit din ce în ce mai deranjantă, ele nu au putut fi puse în funcțiune pentru ca localnicii și turiștii să se bucure de răcoarea apei.
Inițial, aceste obiective au fost în responsabilitatea celor de la Confort Urban, însă anul trecut, în cadrul unei ședințe a Consiliului Local Municipal Constanța, au fost trecute la Servicii Publice.


Chiar și așa, în cea mai mare parte a anului, fântânile arteziene arată jalnic și, de cele mai multe ori, sunt pline cu fel și fel de mizerii, dovadă și că unii constănțeni sunt certați cu legile bunului-simț și, în loc să caute coșurile de gunoi, le este mult mai ușor să arunce fel de fel de sticle goale sau hârtii în aceste locuri. 


Concret, fiind în administrarea Pri-măriei Constanța reprezentații instituției ar fi trebuit să recurgă la licitații pentru a desemna o firmă care să se ocupe de întreținerea fântânilor, licitații care, de cele mai multe ori, trebuie să respecte anumite termene existând și riscul ca acestea să fie contestate. Acum, prin trecerea directă în administrarea RAJA, practic, fântânile arteziene nu se mai află în responsabilitatea primăriei, iar cei de la compania de apă sunt direct răspunzători pentru buna funcționare a acestora. 
Rămâne de văzut dacă cei de la RAJA se vor mișca rapid și dacă vor mai fi utilizate în acest sezon estival, ținând cont că acestea funcționau în perioada 1 mai - 30 septembrie. 


În altă ordine de idei, în timpul mandatului edilului Radu Mazăre, pentru reabilitarea și construirea unor noi fântâni arteziene în Constanța s-au cheltuit milioane de euro. 


Comentează știrea

m
4 august 2016
mm

Si dupa miscarea asta cu cat se va mari pretul la apa?Se va dubla?

Ma gandeam si eu
4 august 2016
Fagadau,scolerul lui Mazare

Fagadau face ce a invatat de la Mazare,invatatorul lui.Sa vedem o mica recapitulatie fara a avea pretentia ca le-am amintit pe toate:1)-Cazinoul Constanta-mare afacere cu "Queen" din Israel. Apoi dus intors la Ministerul Dezvoltarii,ping pong la vale si la deal.2)-Podul de la IPMC nu este al Primariei,sa-l repare Guvernul.Ba nu, sa-l repare Primaria.3)-Teatrul de Vara Mamaia,dus-intors si iar dus si intors de la Primarie la CJC.4)-CET Constanta sa treaca la Primarie.Ba nu-l mai vreau la Primarie ca CET-ul are datorii.5)-Port Constanta sa treaca la Primarie,dar sa aduca si lovele ca Mazare are grija de ele.Acum a venit randul fantanilor arteziene sa plece la RAJA ca fantanile nu aduc lovele.Va veni vremea cand scaunul de primar,biroul,tabloul cu moaca lui Fagadau din perete pisica de primar si papagalul din biroul lui se vor transfera la Guvern,ca Primaria nu are bani sa stearga praful si sa le cumpere graunte.Un lucru este sigur:averile, vilele,afacerile gainarilor din administratie au ramas la posesori.Astea nu se transfera.

europeanu
4 august 2016
Aruncatul in fantana

oare ce zice hotul de fagadau cand il vede pe hotul de mazare ca se da cu zmeul si nimeni dar absolut nimeni nu-l deranjeaza ??? Eu cred ca vrea si el sa ajunga precum profesorul lui. Da hotul de strutinski oare e bine ? Intrebari care ma macina si ma fac sa ma gandesc la o fantana. Adanca.

Pagina a fost generata in 0.612 secunde