Faleza orașului Cernavodă, în atenția administrației publice

369
Faleza orașului Cernavodă, în atenția administrației publice - falezacernavoda-1453919271.jpg

Articole de la același autor

Administrația publică locală din Cernavodă are planuri mari pentru anul 2016. Zilele acestea, primarul Gheorghe Hânsă a convocat membrii echipei de implementare a Strategiei de Dezvoltare Integrată a Orașului Cernavodă 2015-2020, din care fac parte arhitecți, consultanți și reprezentanți ai primăriei, pentru a stabili prioritățile următoarelor 12 luni. În cadrul discuțiilor, s-au fixat obiective cu privire la fondurile europene care pot fi accesate în acest an, dar și proiecte cu finanțare guvernamentală și locală. 


"Atenția întregii echipe este îndreptată asupra programului de amenajare a falezei orașului, blocat în repetate rânduri din cauza diverselor obstacole create de terenurile Ministerului Transporturilor aflate în administrarea Administrației Canalelor Navi-gabile și CFR, care se suprapun celor aflate în administrarea primăriei. De data aceasta soluțiile nu au întârziat să apară. Vom reuși să preluăm aceste parcele, în următoarele luni, pentru a putea investi bani europeni în consolidarea digului și amenajarea falezei", a spus edilul Gheorghe Hânsă. 


La rândul lor, specialiștii din cadrul echipei de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Integrată a Orașului Cernavodă au spus că localitatea trebuie să se dezvolte către Dunăre deoarece există linii de finanțare europeană pentru asemenea proiecte.


În acest sens, primăria a efectuat un studiu de prefezabilitate a întregii zone, iar ACN și CFR au negociat asupra delimitării terenurilor suprapuse, urmând ca documentația să fie depusă la Ministerul Transporturilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4114 secunde