Făgădău "sparge" bugetul Constanței pentru... sport. 13 cluburi cer bani de la Consiliul Local

1450
3
Făgădău

Articole de la același autor

Consilierii locali din Constanța se reunesc, luni, 31 iulie, în cadrul unei ședințe ordinare. Întâlnirea va avea loc, de la ora 12.00, la sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ.

Ordinea de zi cuprinde mai multe proiecte de hotărâre de interes local, printre care și cel care privește modificarea bugetului municipal. Alte două proiecte fac referire la validarea a doi consilieri liberali, Florin Gavrilă și Marius Tulică. Cei doi îi înlocuiesc în funcții pe Romeo Rezeanu și Horia Căliminte, care, în urmă cu o lună de zile, au fost excluși din PNL și astfel au pierdut și funcțiile de consilieri locali câștigate la alegerile locale de anul trecut.

În domeniul educației, aleșii locali vor trebui să decidă dacă vor premia sau nu elevii care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat și a profesorilor îndrumători. Tot în acest domeniu, există un proiect ce face referire și la acordarea de recompense financiare elevilor premiați la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale și a profesorilor îndrumători.

Nici regretatul compozitor Dumitru Lupu, care a decedat zilele trecute, nu a fost uitat, astfel că aleșii doresc să-i confere, post-mortem, titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța.

Aleșii își vor stabili noile indemnizații, vor discuta organigrama primăriei și vor fixa noua grilă de salarizare pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanța și din serviciile publice aflate în subordinea Consiliului local al Municipiului Constanța.

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe se va propune stabilirea tarifelor la bilete și abonamente, a tarifului social și a comisioanelor aferente vânzărilor lunare de bilete sau abonamente pentru transportul public local în comun. În plus, aleșii vor trebui să stabilească achiziționarea de servicii juridice specializate de consultanță, de asistență sau de reprezentare în vederea reorganizării Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța în societate comercială și încheierii contractului de prestări servicii publice de transport. Alte subiecte ce vor fi luate în discuție fac referire la aprobarea planului de administrare al RATC, dar și la rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2017 al RADET Constanța. În acest sens, urmează să se stabilească și prețul local de furnizare a energiei termice în sistem centralizat, retroactiv, adică începând cu 1 iulie 2017 în municipiul Constanța.

Tot pe ordinea de zi se află și 13 proiecte de hotărâre prin care diverse structuri sportive constănțene solicită sprijin financiar de la Primărie.

Astfel, cer finanțare de la bugetul local, Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța, Asociația Județeană de Șah Constanța în vederea organizării Campionatului European de Șah pentru Juniori din acest an, Clubul Sportiv Farul Constanța, Asociația Club Sportiv Top Star TT, Asociația Sportivă Baschet Club Athletic Constanța, Asociația Club Sportiv Tomitanii, Asociația Handbal Club Dobrogea Sud Constanța, Asociația Club Sportiv Top Volei 05, Clubul Sportiv Phoenix, Clubul Sportiv Universitar Neptun Constanța, Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia și Asociația Club Sportiv Selena S.N. Constanța.

Comentează știrea

Arabu
27 iulie 2017
Excelent !

Ca fost sportiv ,apreciez initiativa de finantare pentru sportul constantean,care s-a confruntat si se confrunta cu probleme financiare ,unele chiar au dus la desfiintarea unor categorii sportive ,bine cotate,macar atat sa poata face acesti edili incompetenti ,care se lauda ca au bani ,dar nu stiu ce sa faca cu ei,poate observa careva din ei si cum a ajuns baza sportiva de pe strada Badea Cartan, un adevarat focar de infectie.

Chelu
27 iulie 2017
Aceeasi gasca...

Oare de ce pe site-ul primariei lipsesc tocmai proiectele de hoatarare pentru finantarea cluburilor sportive ? Ce au de ascuns ? Sa nu lesine constantenii cand vad ce sume se duc spre clientela ?

alex
27 iulie 2017
.

Bani ptr construirea de parcari,asfaltat trotuare,sisteme de supraveghere iar nu sunt.

Pagina a fost generata in 0.6332 secunde