€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Europarlamentare 2019. Orban: "Votul, cea mai puternică armă a fiecărui cetățean"

Ştire online publicată Duminică, 26 Mai 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că votul este "cea mai puternică armă" pe care o are la dispoziție fiecare cetățean, susținând totodată că rezultatul scrutinului va surprinde și va arăta clar că lucrurile "s-au schimbat fundamental" în România.


"Sunt convins că azi va fi o victorie a românilor, o victorie a românilor de bună credință, a românilor cu șapte ani de acasă, a românilor cu bun simț, care își câștigă cinstit existența, a românilor care vor cu adevărat binele României. Această victorie a românilor va însemna, din punctul meu de vedere, că cei care sunt azi la putere nu vor mai avea nicio legitimitate să mențină puterea. Sunt convins că va fi un rezultat care va surprinde pe toată lumea și care va arăta clar că lucrurile s-au schimbat fundamental în România și că cetățenii nu mai vor să se întâmple în România ceea ce s-a întâmplat în ultimii doi ani jumătate", a declarat liderul PNL, după ce a votat la o secție din Dobroești (Ilfov).

Orban a subliniat că "adevărații deținători ai puterii publice" în România sunt cetățenii, iar exercitarea acestei puteri se face prin vot.


"Votul este cea mai puternică armă pe care o are la dispoziție fiecare cetățean român. Sunt convins că românii au înțeles lucrul acestea, sunt convins că românii nu se vor lăsa manipulați, nu se vor lăsa intimidați și își vor exercita dreptul de vot, atât la referendum, cât și la alegerile pentru Parlamentul European. Am convingerea că referendumul va trece, că se va întruni cvorumul și că oamenii își vor exprima voința la acest referendum, pentru că sunt convins că majoritatea zdrobitoare a cetățenilor români își doresc ca la conducerea României să fie oameni cinstiți, corecți și, de asemenea, își doresc ca oricine săvârșește fapte de corupție să fie pedepsit și să nu poată să își găsească soluții de a scăpa de pedeapsă, adoptând ordonanțe sau legi", a susținut el.

Președintele PNL a menționat că și-a exercitat dreptul constituțional la vot atât la referendumul convocat de președintele României, cât și la alegerile pentru Parlamentul European.

"Am votat astăzi ca să fiu sigur că România va fi condusă de oameni cinstiți, de oameni corecți, de oameni care respectă legea și nu de hoți. Am votat astăzi ca să fiu sigur că Guvernul nu va mai putea emite ordonanțe de urgență în care să calce în picioare drepturile și libertățile fundamentale ale românilor, să calce în picioare independența Justiției, să pună între paranteze parcursul european al României. Am votat astăzi pentru a fi sigur că România va rămâne un stat european, că va fi bine reprezentată în Parlamentul European de oameni apreciați, de calitate, de oameni care să poată influența deciziile la nivel european, care să câștige aprecierea și respectul partenerilor europeni, de oameni care să așeze România la masa negocierilor și deciziilor ca partener egal și de oameni care pot să fructifice la maximum apartenența României la UE, pentru a aduce cât mai multe beneficii pentru români", a spus liderul liberal. 


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8428 secunde