Eugen Teodorovici: Suntem o țară sigură pentru investitori

117
Eugen Teodorovici: Suntem o țară sigură pentru investitori - eugenteodorovicireactieprivindde-1555240767.jpg
România este o țară sigură pentru investitori, ce înregistrează progrese în ceea ce privește stabilitatea cadrului instituțional și în consolidarea bugetară, a afirmat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut sâmbătă, la Washington, cu reprezentanții agențiilor de rating, dar și cu Paul Thomsen, directorul Departamentului pentru Europa al Fondului Monetar Internațional (FMI).


Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, oficialul român a avut sâmbătă, 13 aprilie, întrevederi cu reprezentanții agențiilor de rating S&P, Moody's și Fitch.

În acest context, Teodorovici a subliniat că punctele forte ale României sunt: nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe în comparație cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene (UE) și menținerea perspectivelor de creștere economică.

Tot sâmbătă, în marja vizitei oficiale de la Washington, programul ministrului român al Finanțelor Publice a cuprins și întâlnirea cu Paul Thomsen, directorul Departamentului pentru Europa al FMI.

Discuțiile dintre cei oficiali s-au axat pe cadrul macroeconomic al României, în acest sens Eugen Teodorovici dând asigurări că România își va respecta angajamentele asumate cu instituțiile financiare internaționale de a menține deficitul sub 3%, și că măsurile luate în anul 2019 vor duce atât pentru acest an, cât și în viitor, la o creștere economică sustenabilă.

"Suntem o țară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potențial de creștere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce privește stabilitatea cadrului instituțional și în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum și în consolidarea cadrului de guvernanță', a spus ministrul Finanțelor.

Întâlnirile pe care delegația română le-a avut sâmbătă se înscriu în marja dialogului pe care Ministerul Finanțelor Publice îl are atât cu oficiali ai agențiilor de rating, cât și cu cei ai FMI.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1137 secunde