Mai multe ştiri online:

Eugen Teodorovici: Președinția României la Consiliul UE consideră importantă asigurarea tratamentului egal

Ştire online publicată Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
România este pregătită să lucreze într-un ritm susținut în cadrul negocierilor privind viitorul buget european pentru perioada 2021-2027, astfel încât să existe un acord până la sfârșitul acestui an, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, potrivit unui comunicat al ministerului, remis, sâmbătă, AGERPRES.


Conform sursei citate, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a prezentat vineri, 11 ianuarie, în cadrul reuniunii "Convergență economică și socială, coeziune și incluziune", prioritățile Președinției României la Consiliul Economic și Financiar în prima jumătate a acestui an.


La reuniunea desfășurată în contextul vizitei la București a Colegiului Comisarilor au participat vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis, responsabil portofoliu euro și dialog social, stabilitate financiară, servicii financiare și Uniunea Piețelor de Capital, comisarul pentru Buget și resurse umane, Gunther Oettinger, comisarul pentru Ocupare, afaceri sociale, aptitudini și mobilitatea forței de muncă, Marianne Thyssen, comisarul pentru Afaceri economice și financiare, impozitare și vămi, Pierre Moscovici, comisarul pentru Agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, precum și comisarul pentru politică regională, Corina Crețu.


"Prioritățile României în domeniul ECOFIN urmăresc stimularea creșterii economice și a investițiilor, precum și sprijinirea reformelor structurale, în beneficiul statelor membre și al cetățenilor europeni. O importanță majoră pentru Președinția României este asigurarea continuității procesului legislativ european, precum și asigurarea unui tratament egal și menținerea unității în cadrul UE', a precizat Eugen Teodorovici, citat în comunicat.


În privința principalelor dosare de pe agenda ECOFIN, ministrul român a subliniat că Președinția României urmărește să promoveze într-o manieră constructivă discuțiile privind aprofundarea Uniunii Economice și Monetare (UEM), pentru a facilita interesele Uniunii Europene în diferite domenii cum ar fi coeziunea, convergența și reziliența.


Subiectele legate de întărirea UEM vor fi abordate într-o formulă inclusivă și transparentă, care să permită participarea tuturor statelor membre. Programul InvestEU și Programul de Sprijin pentru Reforme, strâns legate de aprofundarea UEM, sunt alte subiecte importante pe agenda PRES RO. De altfel, dosarul InvestEU va figura pe agenda reuniunii ECOFIN din ianuarie.


De asemenea, sistemul de TVA, regimul general al accizelor, impozitarea economiei digitale și programul Fiscalis sunt prioritățile PRES RO în domeniul impozitării.


Nu în ultimul rând, ministrul Finanțelor a subliniat importanța pe care Președinția României la Consiliul UE o acordă negocierii viitorului buget european pentru perioada 2021-2027.


"Dorim să facilităm un proces eficace de negociere a acordului post 2021, în condițiile incerte cauzate de ieșirea Marii Britanii din UE și de încheierea mandatului unuia dintre partenerii instituționali. Suntem pregătiți să lucrăm într-un ritm susținut pentru avansarea cât mai consistentă a negocierilor privind viitorul cadrul financiar cu scopul de a permite obținerea unui acord până la sfârșitul anului. În plus, credem că pregătirea unei implementări de calitate a proiectelor finanțate din bani europeni începând cu 1 ianuarie 2021 este un obiectiv comun al statelor membre", a subliniat Teodorovici.


Sursă: Agerpres
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
sambata, 23 martie Foto : Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă 9749 vizite, 0 comentarii Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă
Sport
sambata, 23 martie Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6374 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5310 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8461 secunde