€ 4.7287
£ 5.3209
$ 4.1834

Mai multe ştiri online:

Eu voi vota pentru Europa!

Ştire online publicată Sâmbătă, 25 Mai 2019. Autor: Ion TIȚA-CĂLIN
Duminică, eu voi merge la vot! În ciuda politicienilor care au jucat strâmb în campania electorală și m-au adus în pragul dezamăgirii și al scârbei, eu voi vota!


În ultimii 28 de ani, mi-am îndeplinit datoria de cetățean cu speranța în suflet. De această dată, îngrijorarea este cea care mă îndeamnă să merg la urne. Nu vreau ca România să fie reprezentantă în Parlamentul European de figuranți, ariviști și corupți. 
Votul meu, alături de al celorlalte milioane de alegători, poate trimite în forul european pe acei politicieni ce vor să muncească pentru Europa și România, care au demonstrat o bună pregătire profesională, că pentru ei democrația și statul de drept sunt lucruri sfinte, că sunt animați de înaltul idealul de a fi în slujba națiunii lor. 


Evenimentele petrecute în ultimii doi ani mi-au arătat cât de fragilă este democrația în România și cât de adâncă este corupția. De dragul câștigării puterii au fost terfelite valorile fundamentale ale acestui neam, au fost călcate în picioare libertățile cetățenești, legile și Constituția. 


Nu-mi fac iluzii; duminică vor fi câteva milioane de absenteiști. Probabil că mulți dintre ei sunt resemnați. Pesemne că flacăra speranței a murit în sufletul lor. Sper, însă, că cele întâmplate în ultimii doi ani, dar mai ales pericolul ce ne paște de acum înainte, i-au trezit pe mulți din apatie. Sper ca ei să fie cel puțin tot atât de indignați pe cât sunt și eu. Sper ca acest sentiment să-i urnească spre urne. Dacă nu purtați de speranță, măcar din indignare să se ducă să voteze. Oricum, eu, duminică, voi vota!


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.6791 secunde