€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:
Norica Nicolai, de la ALDE:

"Este nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului"

Ştire online publicată Joi, 11 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Președintele Consiliului Național al ALDE, Norica Nicolai, a declarat, ieri, că este nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului și că partidul din care face parte nu este dispus să cedeze vreun minister în caz de restructurare.

„De principiu, cred că și o remaniere este necesară, pentru că e nevoie de evaluarea performanței miniștrilor, dar, în raport de analiza ultimilor ani de guvernare, a ultimului an de guvernare, cred că se poate și o regândire a formulei guvernamentale, a numărului de ministere, a eficienței acestora, poate unele ministere ar putea fi agenții. Sunt ministere pe care, practic, populația nu le cunoaște, fie că nu au reușit să-și organizeze eficient comunicarea în situația în care au realizat o serie de politici publice, fie că aceste politici publice nu au fost realizate și trenează. Oricum, este, după părerea mea, nevoie de o regândire a formulei de administrare a Guvernului”, a spus Norica Nicolai la RFI, întrebată dacă numărul de ministere ar putea fi regândit.

Întrebată dacă ALDE este dispusă să cedeze vreun minister, în caz de restructurare, Norica Nicolai a răspuns: „Nu, în niciun caz, pentru că ministerele noastre funcționează, sunt ministere care tradițional s-au regăsit în formulele guvernamentale românești - Externele, Mediul, Energia, care este foarte importantă în contextul actual, Relația cu Parlamentul este un dat, orice Guvern are nevoie de o relație cu Parlamentul. Noi nu avem niciun motiv să ne reproșăm activitatea miniștrilor noștri, o considerăm eficientă și cred că cele patru ministere pe care le gestionează ALDE trebuie să se regăsească în orice formulă de restructurare guvernamentală”.

Potrivit Noricăi Nicolai, în momentul de față, ALDE nu intenționează să înlocuiască vreunul dintre miniștrii săi, dar o să facă o analiză cu privire la activitatea acestora și a secretarilor de stat.  

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 6368 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3876 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2938 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8222 secunde