€ 4.7619
£ 5.4653
$ 4.1988

Mai multe ştiri online:
Președintele AOR, Nicolae Matei:

„Este necesară armonizarea legislației în ceea ce privește incompatibilitățile primarilor“

Ştire online publicată Marţi, 18 Februarie 2014. Autor: Carmen MOCANU
Solidaritatea dintre orașe și comune a fost reconfirmată, ieri, de președintele Asociației Orașelor din România (AOR), Nicolae Matei, în cadrul Adunării Generale a Asociației Comunelor din România.


În cursul zilei de ieri, președintele Asociației Orașelor din România, primarul localității Năvodari, Nicolae Matei, a participat la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, la invitația președintelui Emil Drăghici. 


Evenimentul a avut loc în prezența vicepremierului Liviu Dragnea, ministrului Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, ministrului delegat pentru Piscicultură, Păduri și Ape, Lucia Ana Varga, a ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, și a președintelui Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, Marian Oprișan.


În cadrul întâlnirii, primarul orașului Năvodari, Nicolae Matei, i-a asigurat pe primarii de comune că Asociația Orașelor din România le este solidară și, așa cum a făcut-o și prin semnarea protocolului de susținere a problemelor Asociației Comunelor din România, semnat la data de 13.11.2013, se constată că problemele cu care se confruntă primarii din România sunt aproape aceleași, indiferent de apartenența politică, indiferent dacă sunt primari de comune, orașe sau municipii.


„Este necesară armonizarea legislației care vine în dezacord cu legislația europeană, cu realitățile naționale, mai ales în ceea ce privește incompatibilitățile în care sunt încadrați primarii care și-au susținut localitățile, fără să urmărească un interes personal. În cadrul întâlnirii s-a afirmat că, în-tr-o societate în care aproape toți aleșii comunităților locale au câte 2-3 dosare sau lucrări penale, acea societate este bolnavă sau în tot cazul sistemul judiciar este viciat. Totodată, s-a mai reliefat necesitatea de relansare economică a României pentru a nu ne mai bate pe sărăcie și aici sarcina revine în principal guvernanților și autorităților publice centrale, deoarece pârghiile administrativ economice de relansare economică aparțin autorităților centrale”, a spus președintele AOR, Nicolae Matei. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 20 februarie Foto : Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit! 12560 vizite, 0 comentarii Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit!
Cultură-Educație
marti, 19 februarie Foto : ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei! 2785 vizite, 0 comentarii ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei!
Actual
luni, 18 februarie Foto : VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător!  A NINS CU FULGI NEGRI 1629 vizite, 0 comentarii VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător! A NINS CU FULGI NEGRI
Economie
ieri, ora 23:06 Foto : Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța? 948 vizite, 0 comentarii Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8823 secunde