Primarul Valentin Vrabie:

"Este de datoria autorităților publice să reducă birurile puse populației"

510
1

Articole de la același autor

Strategia de dezvoltare a comunei Peștera continuă și, așa cum i-a obișnuit pe localnici, cei care administrează localitatea le-a mai făcut, ieri, o surpriză cetățenilor ce își duc traiul în acest loc.

Nașterea Maicii Domnului reprezintă pentru locuitorii comunei Peștera un moment de mare sărbătoare deoarece în această zi se prăznuiește hramul Bisericii Sfintei Fecioare din localitate. Și pentru ca ziua să rămână în memoria locuitorilor, primarul Valentin Vrabie le-a mai făcut, ieri, o surpriză cetățenilor. Drept urmare, preoții din localitate au sfințit alte două cișmele care fac parte din proiectul unic derulat la nivel național de către Primăria Peștera.

"Mă interesează ca toți cetățenii comunei Peștera să beneficieze de această resursă cu care Dumnezeu ne-a binecuvântat și pe care noi, printr-o gospodărire corectă, o valorificăm, oferind oamenilor tot suportul de care au nevoie. Înainte, aici a fost groapa de gunoi a localității Peștera, loc unde au fost depozitate mii de tone de gunoi. Precizez că sursa de apă este gratuită pentru că este captată în amonte din satul Izvoru Mare", susține primarul Valentin Vrabie.

Așadar, administrația locală din comuna Peștera continuă proiectul de realizare a cișmelelor necesare pentru adăparea tuturor animalelor din zonă. Furnizarea apei se va face, în final, prin intermediul a 18 cișmele dintre care zece au fost deja realizate. Adăparea animalelor în mod gratuit a stimulat crescătorii cărora li s-au redus astfel cheltuielile. Cele 18 cișmele ce vor fi realizate pe o distanță de 40 de kilometri, vor exista atât pe teritoriul comunei Peștera, cât și în satele Izvoru Mic, Izvoru Mare și Ivrinezu.

Primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie, a inaugurat primele cinci cișmele în anul 2011, fiind sfințite de Izvorul Tămăduirii.

"Cișmele construite la noi sunt cele mai frumoase din țară. În 200 de ani, în România nu s-a mai construit nicio cișmea, cele mai multe au fost reabilitate", a declarat primarul Valentin Vrabie.

În ceea ce privește investiția efec-tuată, edilul din Peștera a menționat că acestea au costat sub 30% din costul lor real deoarece au fost făcute în regie proprie.

Că apa este una dintre cele mai importante resurse pentru locuitorii din Peștera o demonstrează și faptul că aici un metru cub de apă costă doar 90 de bani, în timp ce în alte localități a ajuns și la 10 lei metrul cub.

Luna trecută, primarul comunei Peștera, Valentin Vrabie, împreună cu aleșii locali au decis să reducă tariful la serviciul public de alimentare cu apă. Astfel, un metru cub de apă costă doar 90 de bani. Edilul susține că acest lucru a fost posibil datorită investițiilor realizate prin automatizarea serviciului de alimentare cu apă, care este în administrarea directă a Primăriei Peștera.

"Consider că într-o țară cu deosebite probleme financiare, cu o rată a șomajului ridicată și cu o populație din ce în ce mai sărăcită, este de datoria autorităților publice să reducă birurile puse populației. Noi, cei din administrația publică, suntem în slujba cetățenilor și le reprezentăm interesele. De aceea, avem obligația morală de a le furniza servicii de cea mai bună calitate la costuri cât mai reduse și corecte. La Peștera, prețul apei este de 90 de bani metrul cub. La acest preț, Primăria Peștera va înregistra și o marjă de profit de peste zece procente, care va fi folosită pentru dezvoltare și investiții în comună", a declarat primarul independent Valentin Vrabie.

El a explicat că, pe lângă alte proiecte, reducerea costului apei, dar și realizarea cișmelelor unde se pot adăpa animalele fac parte dintr-o strategie amplă de susținere a cetățenilor din comună. 

Comentează știrea

un alegător
9 septembrie 2015
Constanța mai are speranțe

Primarul Vrabie poate pentru că vrea!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3229 secunde