Primarul Daniel Georgescu:

"Este absurd să se desfășoare comerț fără niciun beneficiu pentru Primăria Limanu"

388

Articole de la același autor

Consilierii locali ai comunei Limanu au aprobat, recent, "Regulamentul privind Organizarea și Desfășurarea Activităților Comerciale și a Serviciilor de Piață în Comuna Limanu". 


Acest document prevede un set de reguli privind procedurile de autorizare pentru activitățile desfășurate în structuri cu sediul fix, dar și procedurile pentru desfășurarea activităților cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public. 


"Până la inițierea acestui set de reguli, în comuna Limanu nu exista o centralizare a condițiilor pe care ar trebui să le îndeplinească un agent economic. Acest regulament arată cât se poate de clar care sunt obligațiile celor care doresc să primească autorizații din partea noastră. Sunt gândite unitar, astfel încât, mai ales în sezonul estival, când funcționează cele mai multe activități economice, să existe un reper după care să ne putem ghida atât noi, ca și autorități locale, cât și agenții economici", a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu. 


El a adăugat că documentul menționează condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să desfășoare activități comerciale în privința documentațiilor privind apartenența spațiului, tipul de activitate, orarul de funcționare în funcție de specificul activității, precum și tipul de mobilier sau cromatica acestuia. 


O condiție esențială pentru a beneficia de autorizație, indiferent de tipul de activitate, este încheierea unui contract cu Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu (SCUPIL). 


"Nici în 2 Mai și nici în Vama Veche nu a existat, până acum, un astfel de set de reguli. Este anormal ca, în două dintre cele mai vizitate destinații de vacanță de pe litoralul românesc, să se deruleze activitățile economice într-un haos total. Acest Regulament poate să sufere modificări, însă consider că se impunea adoptarea unor reguli generale. 


Cred că, în acest mod, cei care desfășurau activități comerciale la limita legislației vor fi obligați să intre în legalitate. Este absurd ca, în urma unui sezon, încasările Primăriei Limanu să se situeze sub cele ale unei comune aflate tot pe litoral, dar unde nu există activități turistice. 


Este absurd ca pe domeniul public să se desfășoare activități comerciale fără niciun beneficiu pentru Primăria Limanu. De asemenea, este anormal să permitem ca aceste situații să se perpetueze de la un sezon la altul, mai ales în contextul în care în această comună trăiesc peste 6.300 de persoane, pentru care noi, autoritățile locale suntem responsabili să le asigurăm o viață mai bună", a mai precizat primarul Daniel Georgescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5859 secunde