€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Elevii, supărați pe președintele Consiliului Județean Constanța! "Nu vă bateți joc de tineri!"

Ştire online publicată Luni, 23 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Asociația Elevilor din Constanța și Asociația Studenților din Constanța solicită președintelui Consiliului Județean Constanța să dea dovadă de responsabilitate cu privire la asigurarea transportului județean al elevilor și studenților.

Încă din anul 2017, Asociația Elevilor din Constanța (AEC) și Asociația Studenților din Constanța (ASC) au persistat în a solicita autorităților să dea dovadă de responsabilitate și să întreprindă demersuri cu privire la subvenționarea cu 50% a transportului județean pentru elevi și studenți, ce trebuie asigurată de către Consiliul Județean, obligație prevăzută la art. 84 alin. (1) și (2) și art. 205 alin. (2) din Legea nr. 1/2011. Situația nu s-a schimbat, iar reprezentanții elevilor susțin că aceștia sunt prejudiciați de atitudinea conducerii CJC, din cauză că nu își pot lua abonamente reduse la jumătate sau gratuite așa cum au dreptul.

„Considerăm de o importanță sporită urgentarea demersurilor pentru intrarea în legalitate, din cauza impactului negativ major pe care nerespectarea acestui drept îl are asupra stării sistemului educațional din județ. Reamintim faptul că, în Constanța, abandonul școlar este de 8% în mediul rural, fiind și cea mai ridicată rată din România, și 6% în cel urban, situându-se pe al doilea loc după județul Ilfov, conform unui studiu realizat de UEFISCDI. Una din principalele cauze ale abandonului școlar este incapacitatea elevilor de a ajunge la cursuri, foarte mulți dintre aceștia fiind nevoiți să parcurgă kilometri întregi pe jos, fie din cauză că nu își permit costul transportului, fie din cauza lipsei acestuia”, precizează reprezentanții Asociației Elevilor Constanța.

Amenințați cu chemarea în judecată

Aceștia solicită public președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius-Horia Țuțuianu, dar și Partidului Social Democrat, să nu își bată joc de elevi și studenți și să nu trateze cu superficialitate această problemă, întrucât ea afectează sute de elevi și studenți anual, răpindu-le șansa la educație și, implicit, la un viitor. De asemenea, ei cer demararea unei cercetări disciplinare pentru a se identifica funcționarii publici vinovați de situația creată și pentru a dispune sancțiunile disciplinare ce se impun.

„Ca urmare a adresei trimise în data de 20 iunie 2018 de către AEC și ASC, însoțită de un model de proiect de hotărâre, pentru a veni în sprijinul autorităților, și a depășirii termenului de 30 de zile pentru acordarea unui răspuns, dacă în ședința din data de 27 iulie nu va exista o soluționare a problemei, AEC și ASC vor acționa în judecată Consiliul Județean Constanța pentru a-l obliga să asigure subvenția prevăzută de lege”, mai spun cei de la conducerea Asociației Elevilor.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.75 secunde