Elevii merituoși, răsplătiți cu burse de CJC

687
La Centrul Multi-funcțional Educativ pentru Tineret "Jean Constantin", a avut loc, vineri, a VII-a ediție a "Galei Bursierilor Consiliului Județean Constanța". 


Evenimentul a fost organizat în urma încheierii ciclului liceal, pentru elevii care au beneficiat de burse de merit, încă din clasa a V-a, prin "Programul de burse pentru elevii din mediul rural".


Astfel, primii trei elevi din fiecare unitate școlară din mediul rural din județ care promovează examenul de admitere în liceele din județul Constanța, cursuri de zi și își păstrează media peste 8, primesc burse lunare în valoare de 150 lei, 100 lei, respectiv 50 lei, până în clasa a XII-a.


‚Educația a fost, este și va fi o prioritate pentru mine. Îmi doresc să avem cât mai mulți studenți, din rândul copiilor din județ. Scopul nostru este acela de a încuraja performanța școlară în mediul rural. Ca să construim un viitor frumos copiilor noștri trebuie să investim în educație", a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.


"Programul de burse pentru elevii din mediul rural" inițiat de Consiliul Județean Constanța este o măsură de sprijinire a elevilor cu rezultate bune la învățătură. Bursele reprezintă un instrument eficient împotriva fenomenului de abandon școlar, atât de răspândit în mediul rural.


În cadrul evenimentului au fost premiați 190 de elevi bursieri din clasele a XII-a. Valoarea totală a premiilor se ridică la aproximativ 83 de mii lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3824 secunde