Elevii care studiază limba turcă, premiați de UDTR și ISJ

821
Uniunea Democrată Turcă din România și Inspectoratul Școlar Județean Constanța au organizat în data de 11 iunie, cea de a III-a ediție a concursului "Frumoasa mea limbă maternă"-"Ana Dilim Guzel Turkcem". Concursul a reunit 71 de elevi care studiază limba turcă maternă în școlile din județul Constanta. 


Juriul a fost format din: Urfet Sachir-poet, Veronica Nedelcu-lector univ.dr. -Facultatea de Litere, Universitatea "Ovidius " Constanța, Murat Actuan-consilier, Direcția Județeană pentru Cultură, Derya Halil-Radio T și Okan Demir-profesor, Centrul Cultural Turc "Yunus Emre " Constanța. UDTR a acordat 20 de premii elevilor care au concurat la secțiunile: recitare în limba turcă maternă, interpretare vocală și interpretare instrumentală.



Clasamentul concursului a fost următorul:


La secțiunea Recitare, clasele 0-IV, premiul I a fost adjudecat de Koșkan Melisa, clasa.a lV-a, de la Școala Gimnazială Nr.30 ,,Ghe.Țiteica –Constanța-prof Iomer Subihan, premiul II a fost obținut de Musledin Melek –cls. l, Școala Gimnazială Nr.24 "Ion Jalea"-C-ta prof.Einali Aimer și premiul III de Yildiz Tayyip-clasa pregătitoare Colegiul Național "K. Atatürk" din Medgidia, prof. Omür Yilmaz.

La secțíunea- Recitare- clasele V-VIII, locul I a fost ocupat de Fucigi Mustafa, clasa a VI-a, Școala nr.1 Valu lui Traian, locul II de Husein Nur din clasa a VII-a de la Școala Gimnazială nr.30 ,,Ghe. Țiteica"- prof. Iomer Subihan și premiul III de Yildirim Melisa clasa a V-a, Colegiul Național Pedagogic "C-tin Brătescu", prof. Iomer Subihan.

La secțiunea- Recitare - clasele IX-XII, premiul I a fost câștigat de Sercan Aleyna, clasa a X-a, Colegiul Național "Kemal Atatürk" , profesor Muhammet Bulbul la egalitate cu Kaser Akdag din clasa a X-a de la același liceu, premiul II de Apti Elif, clasa a IX-a de la Liceul Teoretic "Emil Palade", prof. Iomer Subihan și premiul III, Menagi Daria Melisa, clasa a IX-a, Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", prof. Subihan Iomer.

La secțiunea Interpretare vocală, pe locul I s-a clasat Paraschiva Daniela, clasa a IX-a Colegiul Național "Kemal Atatürk"prof. Abdulvahap Uluata, pe locul II Alessya Duran Selma, clasa a VII-a Școala Gimnazială nr.30" Ghe. Țițeica",prof. Subihan Iomer și locul III, la egalitate, Apti Meral și Andreea Popa, clasa a III-a Liceul Tehnologic "N. Dumitrescu", Cumpăna, prof. Musledin Firdes.

La secțiunea- Interpretare instrumentală, premiul I a fost câștigat de Gemil Berkant, clasa a V-a Școala Nr. 1 Tuzla, mandolina prof. Gemil Meral și Robert Ismail Colegiul Național "Kemal Atatürk" prof. Abdulvahap Uluata, premiul II de Yildirim Melisa, clasa a V-a Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și premiul III, Musledin Melek, clasa I, Școala Gimnazială nr.24 "Ion Jalea", prof. Alev Gafar.

La eveniment au fost prezenți: președintele UDTR, Osman Fedbi, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, secretarul de stat Aledin Amet, subprefectul Levent Accoium, Bari Gevat, presedintele comisiei de învățământ a UDTTMR și inspectorul școlar de specialitate, prof. Icbal Anefi. La eveniment a participat și Murat Yalcin-Viceconsul în cadrul Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța. Concursul a fost oganizat de comisiile de învățământ și cultură împreună cu ISJ Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4556 secunde