Elena Udrea ar putea fi extrădată. S-a emis mandat european și internațional de arestare

1067
Elena Udrea ar putea fi extrădată. S-a emis mandat european și internațional de arestare - udrea-1528268795.jpg
Elena Udrea ar putea fi extrădată din Costa Rica. Pe numele său s-a emis mandat european și internațional de arestare.


Elena Udrea susține că a obținut un certificat provizoriu de refugiat în Costa Rica, valabil timp de un an. Iar avocatul ei susține că va merge mai departe, în ciuda sentinței.


Fostul ministru a fost condamnată la șase ani de închisoare pentru luare de mită, abuz în serviciu și folosire de acte sau declarații false pentru obținerea de fonduri europene, în dosarul "Gala Bute".

Un complet de cinci judecători de la Instanța supremă a respins apelul declarat de Udrea și de către ceilalți inculpați, fiind menținută sentința dată de instanța de fond.

Astfel, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obeja rămâne cu o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare.

Celelalte pedepse în dosar sunt: Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, trei ani de închisoare cu executare; Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, un an și șase luni cu suspendare; Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere; Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, trei ani de închisoare cu suspendare, și Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei firme, doi ani și șase luni cu suspendare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.278 secunde