€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

După modelul Radu Mazăre! Alina Bica a plecat în Costa Rica. Este judecată în mai multe dosare

Ştire online publicată Marţi, 16 Ianuarie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, trimisă în judecată în mai multe dosare, a plecat în Costa Rica și nu s-a mai prezentat la procese, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.Potrivit surselor, Alina Bica nu s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul în care este judecată alături de fostul ministru Adriean Videanu, iar avocatul acesteia ar fi anunțat în sala de judecată că este plecată în Costa Rica unde intenționează să lucreze ca avocat.

Alina Bica nu a venit nici la începutul lunii decembrie 2017 la proces, iar avocații au depus atunci în instanță acte medicale care confirmau că ea ar fi suferit un accident în Spania, au mai spus sursele.

Fosta șefă a DIICOT poate părăsi teritoriul României, ea neavând nicio interdicție în acest sens.

Alina Bica a fost condamnată în două dosare penale, însă deciziile nu sunt definitive.

Astfel, în noiembrie 2016, ea a fost condamnată de Instanța supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. În același dosar, fostul ministru Adriean Videanu a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, în ianuarie 2017, Alina Bica a primit 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în legătură cu intervenții pentru clasarea unui dosar în care era implicat omul de afaceri Horia Simu.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4675 secunde