Vicepremierul Paul Stănescu:

"Dunărea, o conexiune pentru dezvoltarea comerțului și turismului"

304
Dunărea reprezintă o conexiune nu numai pentru dezvoltarea comerțului, ci și pentru promovarea mobilității, turismului, a contactelor dintre oameni și, cel mai important, a patrimoniului cultural, a declarat, vineri, vicepremierul Paul Stănescu, adăugând că evenimentele organizate de Ziua Dunării în plan național, regional și transfrontalier, inclusiv la nivelul comunităților mai mici, au ca mesaj solidaritatea pentru demersuri comune. 


"Prin participarea activă la Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării, țările dunărene au învățat că realizarea de proiecte comune și procese durabile de cooperare ne permit să creștem coeziunea economică, socială și teritorială în regiunea noastră. Numărul mare de proiecte transnaționale dezvoltate în timp ne-a ajutat să reducem disparitățile regionale, să dezvoltăm zonele dezavantajate și să creștem coeziunea teritorială", a declarat vicepremierul Paul Stănescu. 


Acesta a subliniat necesitatea continuării cooperării și alocării fondurilor europene adecvate pentru implementarea corectă a domeniilor prioritare ale Strategiei Dunării, inclusiv proiecte importante de transport și infrastructură transfrontalieră în regiunea Dunării. 


"Proiectele transnaționale din această regiune ne permit să dezvoltăm o conectivitate mai bună pe Dunăre, să asigurăm un mediu mai curat și să ne promovăm mai activ patrimoniul cultural și istoric", a mai spus Paul Stănescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7525 secunde