Dumitru Timofte, noul primar al comunei Nicolae Bălcescu. "Am reușit să bat de unul singur PSD și PNL"

5525
7
Dumitru Timofte, noul primar al comunei Nicolae Bălcescu.
La un an de la alegerile locale de anul trecut, cetățenii cu drept de vot din comuna Nicolae Bălcescu și-au ales, duminică, un nou primar, prezența la vot fiind de 61,69%.


După închiderea urnelor și numărarea voturilor a reieșit că independentul Dumitru Timofte, în vârstă de 60 de ani, va conduce primăria în următorii trei ani. Lupta s-a dus la baionetă, doar trei voturi făcând diferența între independentul Dumitru Timofte (1.147 voturi) și Nicolae Ciocănete, candidatul PSD (1.144 voturi). Ceilalți candidați au obținut cu mult mai puține voturi decât se așteptau. Astfel, Adrian Albu de la PNL a luat 148 voturi, independentul Nicolae Albu a luat 100, Lucian Constantin de la PMP a obținut 35 de voturi, iar independentul Tudor Gheorghe a luat 15 voturi. 


Șocați că au pierdut mandatul de primar, după aflarea rezultatelor, reprezentanții PSD au cerut renumărarea voturilor, însă soarta a rămas tot de partea independentului Timofte. Mai mult, la final, președintele biroului de circumscripție i-a înmânat și certificatul constatator al mandatului de primar.


"Sunt fericit că am reușit să câștig, să bat de unul singur, adică doar cu ajutorul oamenilor care au crezut în mine, două partide atât de mari ca PSD și PNL. Mai vreau să mulțumesc în mod special soției mele care a crezut mereu în mine, ea a fost șeful meu de campanie, ceea ce demonstrează încă o dată că în spatele unui bărbat de succes se află o femeie puternică. PSD a făcut campanie mare aici, a avut toate motoarele pornite. În ultimele două săptămâni a venit toată conducerea partidului pentru a ajuta candidatul formațiunii politice în campania electorală. Chiar și așa, Ciocănete nu a reușit! Le mulțumesc tuturor celor care au crezut în mine. Îmi doresc enorm să dispară ura și vrajba din comuna noastră, să dispară dușmania care există acum în localitate", a declarat, pentru "Cuget Liber", noul primar Dumitru Timofte.


Întrebat dacă va rămâne independent ținând cont că de-a lungul anilor a fost membru atât PNL, cât și PSD, Dumitru Timofte a răspuns: "Deja mă curtează toate partidele, dar sper să-mi duc mandatul ca independent. Dacă voi considera că este nevoie să accept vreo propunere pentru a atrage cu mai multă ușurință fonduri pentru comună, am să mă gândesc mai mult la propunerile partidelor. Eu am lucrat și cu PNL și cu PSD și am avut o colaborare bună". 


În altă ordine de idei, dacă Dumitru Timofte a reușit performanța de a ajunge primar din postura de independent, Nicolae Ciocănete este marele perdant al acestor alegeri. El a pierdut nu numai postul de primar pe care l-ar fi putut câștiga, dar și cel de consilier local, post pe care l-a riscat în momentul în care a decis să candideze din partea PSD. Concret, la alegerile de anul trecut, Ciocănete câștigase un mandat de consilier local pe lista PNL, partid al cărui membru era de mai mulți ani. La scurt timp, el a fost ales viceprimar, iar, ulterior, după ce Viorel Bălan a fost destituit din funcție, Ciocănete a fost primar interimar.


Inițial, PNL anunțase că merge la aceste alegeri pe mâna lui Nicolae Ciocănete, numai că, la scurt timp, acesta a decis să candideze pentru funcția de primar însă din partea PSD. Decizie care l-a costat excluderea din PNL, dar și pierderea mandatului de consilier local. Cum nu a reușit să câștige mandatul de primar, se poate spune că Nicolae Ciocănete "va sta pe bară" alături de Viorel Bălan, cel puțin până la viitoarele alegeri din 2020.


Reamintim că Viorel Bălan, primarul ales în luna iunie a anului trecut de cetățenii comunei Nicolae Bălcescu, a fost demis din funcție prin ordin al prefectului Constanței, în luna august a anului trecut. Ulterior, el a părăsit Partidul Național Liberal al cărui membru era și s-a înscris în PSD. Decizia prefectului prin care s-a emis ordinul de încetare al mandatului a venit în urma raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate care l-a declarat pe primarul Viorel Bălan incompatibil cu această funcție.


Comentează știrea

cineva din Palermo
13 iunie 2017
usor cu pianul pe scari,primare

Timofte,prea devreme incepi cu infatuarea.Ai grija,ca nu ai fost singur.Eu zic sa te orientezi spre un partid ,ca sa poti face ceva.Tu stii cine-ti da banuti pentru ,,proiecte''?Acum daca i-ai pacalit pr tarani,sa nu-i si arzi facand pe invicibilul.Apropo,cred ca esti machedon,asta nu e rau,dar laudarosenia ii caracterizeaza.Deci,modest si la munca.Nu se face a incepe munca cu aura de cuceritor cand viitorul poate fi imprevizibil,ca si trecutul acestei tari de fapt

un cititor
13 iunie 2017
adică?

Ce înseamnă că "lupta s-a dus la baionetă" ?!? Cititorii vor să se lămurească dacă citesc in articol.

Radu
13 iunie 2017
Alegeri

Felicitari,asta e o dovada ca oamenii au ales omul si nu partidul!Ar tb sa vea dea de gandit marile masinarii politice!! Sunt convins ca veti avea realizari marete in comuna noastra!!!Sunteti un om deosebit,va cunosc si va apreciez!!!

Relu
13 iunie 2017
Bre , nea Timofte ...

Ca idee , PNL-ul nu mai este de mult un partid ,,mare'' , ci chiar este o adunatura de manglitori , din cate stim , cu probe ... PSD-ul , nici el nu mai este mare , daca a sustinut temeinic , cu incapatanare prosteasca , idioata , mafiota , o hahalera de dimensiunea caraghiosului Ciocanete ... Ba mai mult , PSD-ul se va rupe in doua si chiar in trei , chiar in perioada imediat urmatoare . Drept urmare , batrane ales , stai drept si gandeste de zece mii de ori si taie odata . Nu ai anii aventurilor nesabuite de care au fost acuzati competitorii mai tineri de duminica de la Balcescu . Ai vazut ce a facut Balan ? A trecut la PSD crezand ca va fi scapat de incompabilitate . N-a reusit in demersul sau , ba mai mult , s-a facut de rahat . De Ciocanete , ce sa mai spunem , ca oricum , el a trait in rahat , a mancat rahat , iar ca a pierdut totul , era de asteptat , implinindu-se astfel urarea ce le-am facut-o candva ... Dumnezeu a dat , Dumnezeu a luat , numele lui fie laudat ! Asculta de cei care te-au votat , de cei care te-au sprijinit si de cei care vor sa faci treaba buna in comuna . Curaj si inteligenta !

Unu mic
13 iunie 2017
Alegeri

Acum sa vedem cand o sa inceapa sa rascoleasca cacatul pe care l-au facut fosti primari,sa i-a in primire toate materialele si utilajele ,90% din ele sunt "date" ,nici ei nu stiu pe unde sunt,acum sa plateasca ce au furat,tot ce aveau nevoie pe la case se trecea in ptimarie. Succes dl. Timofte si sper sa nu faceti greselile pe care le-au facut cei dinainte,asta daca mai vreti sa fiti primar. Arata ti ca puteti mult mai mult decat fostii hoti pe care i am avut si care bagau spaima in oameni si ii faceau sa se dusmaneasca intre ei pentru a de tine puterea o viata,fiecare din primarie sa isi faca treaba pentru care sunt platiti. Speram ca in acesti 3 ani in care veti fi primar sa vorbiti cu oamenii,sa cereti pareri si sa nu fiti cocos,asculta de sateni si de nevoile lor si vei fi invingator. Cu totii stim ca v-ati dorit acest loc de primar,de cand va chinuiti sa il obtineti si speram ca ne ve-ti face mandri si nu va ve-ti trage bunuri care nu va apartin din comuna. De aici de la Balcescu "unu mic". Succes.

Lori
13 iunie 2017
Ma bucur!

Felicitări dl Mitica! Chiar ma bucur ca a castigat ... Ma saturasem de Ciocanete si tiganii de pe vale.Noi suntem o familie tot repeta Cercel Tiganu:)) cum sa fiu familie cu limitati ca voi? Succes si sa curgă lacrimile la familia asta mare

KATYNKA
7 iulie 2017
A DOMNULUI E RAZBUNAREA!

BĂLAN SA SE DACĂ SA-I CEARA IERTARE LUI POPA DE LA I.A.S.E. CA L-ATI DAT AFARĂ DIN PAROHIE IMPREUNA CU LINGĂU DE POPA NICOLAE.STITI CA - I VINE VREMEA ȘI LU POPA NICOLAE.DUMNEZEU,NU DOARME! SUCCES MITICĂ ȘI FA CEVA ȘI PTR.AMARATUL ALA DE POPA DE LA I.A.S.E. ca se chinuie cu 6 copii. AI TOT CE - I TREBUIE UNUI PRIMAR!!!! TOT RESPECTUL PTR.DOAMNA TA!!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5444 secunde