€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Duminică, protest la Constanța. "Autoritatea locală intenționează să ne jumulească complet și pe ascuns"

Ştire online publicată Sâmbătă, 16 Decembrie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Intenția Primăriei Constanța de a majora anumite taxe și impozite nemulțumește societatea civilă, astfel că un grup de ONG-uri, asociații profesionale și organizații patronale organizează, duminică, 17 decembrie, între orele 17.00 și 18.00, un protest. Acțiunea va avea loc pe platoul din fața Prefecturii Constanța.

„Pe fondul lipsei unei strategii coerente de dezvoltare economico-socială a municipiului Constanța, autoritatea locală intenționează să ne jumulească complet și pe ascuns, parafrazându-l pe Jean Baptiste Colbert, mărind halucinant impozitele și taxele datorate de către toți contribuabilii persoane fizice și persoane juridice în loc să se preocupe de o mai bună administrare a municipiului și o mai bună gestionare a cheltuielilor. În aceste condiții, societatea civilă formată din ONG-uri, firme și persoane fizice vor lua atitudine exprimându-și public părerea, duminică, 17 decembrie, de la ora 17.00 la 18.00, în fața Prefecturii Constanța”, se spune în manifestul distribuit de organizatori. 

Mai mult, aceștia atrag atenția că este îngrijorător faptul că Primăria Constanța aplică politica „de a jumuli complet”, adică va majora astfel cum și-a propus taxele și impozitele chiar și împotriva voinței contribuabililor constănțeni. 

„Conform datelor privitoare la bugetul local furnizate de site-ul Primăriei Constanța, bugetul local, cel puțin din anul 2014, se află pe excedent, 52 milioane lei în 2014, 192 milioane lei în 2015, 231 milioane lei în 2016, excedent care, în fiecare din ultimii doi ani, este mai mare decât venitul obținut din plata de către contribuabili a impozitelor și taxelor locale. 

Îngrijorător este faptul că până la acest moment autoritățile locale, urmare a dezbaterii publice, nu au transmis niciun mesaj contribuabililor prin care să anunțe că vor lua în considerare propunerile primite sau că vor renunța la majorarea taxelor și impozitelor, cel mai probabil proiectul va fi supus la vot, în forma prezentată, în ședința de Consiliu Local Constanța care va fi anunțată în a doua jumătate a lui decembrie. 

Singura modalitate de stopare la acest moment, a acestei propuneri halucinante privind taxele și impozitele locale, este la îndemâna consilierilor locali independenți, PMP și PNL, care împreună ar putea vota împotriva adoptării unui nivel maxim de impozitare. Dacă vrei să transmiți public un mesaj către primarul municipiului Constanța și către Consiliul Local Constanța vino duminică, 17 decembrie, ora 17.00, în fața Prefecturii Constanța”, au mai transmis organizatorii. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7177 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3915 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2952 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9621 secunde