Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul de lege privind statutul juridic al Casei Regale a României

290
Dragnea și Tăriceanu retrag proiectul de lege privind statutul juridic al Casei Regale a României - dragneatariceanuinquamphotosgeor-1520253135.jpg
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, retrag din circuitul legislativ proiectul pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României. Tăriceanu spune că motivul ține de definirea statutului acestei, Casa Regală neputând fi un ONG, dar speră ca legea să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară.

"În temeiul art 97 alin (1) din Regulamentul Senatului, solicităm retragerea propunerii legislative pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României în calitate de inițiatori", se arată în solicitarea înaintată Biroului permanent al Senatului.


Inițiativa legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României a fost depusă la Senat pe 8 noiembrie 2017.

Ulterior plenul Senatului a aprobat solicitarea lui Călin Popescu-Tăriceanu, în calitate de inițiator pentru procedura de urgență în vederea dezbaterii și adoptării propunerii legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

Propunerea legislativă prevede recunoașterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat și acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoașterea poziției de Șef al Casei Regale a României, ca poziție onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost șef de stat, și cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfășurarea optimă a activităților și funcțiilor de reprezentare ale acesteia.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6998 secunde