Dragnea: PSD așteaptă de la Tăriceanu explicații pentru afirmația legată de Consiliul UE

152
Dragnea: PSD așteaptă de la Tăriceanu explicații pentru afirmația legată de Consiliul UE - dragnea-1540580576.jpg

Articole recomandate

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Parlament, că încă așteaptă ca președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, să explice de ce a afirmat că România nu este pregătită să preia șefia rotativă a Consiliului UE, relatează hotnews.ro.


"Eu trebuie să primesc răspuns, și o să îl primesc, nu eu personal, ci partidul, la afirmația care se referă la incapacitatea României de a gestiona președinția Consiliului UE, asta mi se pare o afirmație foarte serioasă și dacă există argumente vreau să le discutăm, dacă nu există trebuie să nu mai folosim această expresie pentru că nu există niciun motiv, Guvernul este pregătit. Cred că e bine să nu ne jucăm cu vorbele", a spus liderul PSD Liviu Dragnea, vineri, la Parlament.


La remarca jurnaliștilor că Tăriceanu a făcut afirmația despre Consiliul UE cu referire la faptul că există o luptă politică totală în România, Dragnea a spus că doar într-o societate utopică poate exista "concordie generală".


"Conflict politic va fi în permanență, o societate ideală nu poate exista, asta este o utopie. Să sperăm noi că vom realiza o concordie generală și toate partidele din România și deasupra tuturor președintele Iohannis vor fi așa, într-o concordie generală, înseamnă că suntem prea idealiști. Asta ar fi o societate utopică care nu poate exista nicăieri în lume, poate doar în sistemele dictatoriale unde chiar dacă ai o nemulțumire ți-o spui în baie sau în gând", a declarat liderul PSD.


În ceea ce privește principiile ALDE pe care formațiunea condusă de Tăriceanu le-a trimis partidelor parlamentare, inclusiv PSD, Dragnea a spus că acordul "prin poștă nu au efect".
"Înainte să ne uităm pe principiile unora, principiile noastre, principiile altora, trebuie să vedem dacă ne putem așeza la aceeași masă să avem niște obiective comune. Acord trimis ca să fie semnat prin poștă nu știu dacă are vreun efect", a arătat Dragnea.


Chestionat, în acest context, dacă sunt tensiuni în coaliția de guvernare între PSD și ALDE, Dragnea a răspuns: "Nu, eu mi-am luat tensiunea și e în regulă".


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, despre afirmația lui Călin Popescu Tăriceanu că România nu este pregătită să preia președinția rotativă a Consiliului UE, că nu a citit tot ce a scris liderul Senatului, dar că știe de la prim-ministru că Guvernul este "foarte pregătit". Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la Parlament, legat de afirmația lui Tăriceanu că statul român "este în grafic" din punct de vedere organizatoric pentru șefia Consiliului UE.


Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că, în condițiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE.


"În condițiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special Președintelui României și liderilor partidelor parlamentare din opoziție. Cine crede că liderii europeni vor fi înțelegători când în an electoral, oamenii politici de la București se vor război se înșeală. România deja pierde teren și va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgență. Dacă Președintele și partidele de opoziție vor continua să nege evidența protocoalelor nelegale și abuzurilor și vor refuza orice dialog pentru ca România să meargă înainte, atunci vom rata o mare șansă pe care o avem de a ne impune vocea la nivelul Uniunii Europene. Vom continua să fim trimiși la colț de către liderii europeni care înțeleg mult mai bine jocurile politice și diplomatice și acționează în interesul propriilor țări", a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2994 secunde