Dragnea: "Dacă datele confirmă atacul chimic din Siria, reacția militară a SUA este perfect justificată"

140
Dragnea:
Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că dacă datele confirmă atacul chimic din Siria, din localitatea Khan Shaykhun, în urma căruia au murit în chinuri oribile mai mulți civili și copii, atunci reacția militară a Statelor Unite este perfect justificată și ar trebui susținută și de alte națiuni.


"Aici nu e vorba de o chestiune militară, ci de o crimă împotriva umanității care trebuie sancționată imediat, cu severitate maximă. Orice atac care în mod deliberat vizează decimarea în masă a civililor și a copiilor se încadrează în categoria actelor teroriste, pentru că efectul este instaurarea unei stări de teroare în rândul populației civile. În opinia mea, astfel de acțiuni trebuie combătute fără niciun fel de rezerve", a scris Liviu Dragnea, liderul PSD, pe Facebook. 


Atacurile aeriene americane asupra bazei Shayrat, din provincia siriană Homs, s-au soldat cu șase morți, mai mulți răniți și importante pagube materiale, conform unui comunicat al armatei siriene difuzat vineri dimineață.


Aceste lovituri aeriene, prima operațiune militară a SUA împotriva regimului sirian, au fost efectuate cu "59 de rachete de croazieră" Tomahawk, a indicat Casă Albă, precizând că acestea au vizat baza aeriană Shayrat "asociată programului" de arme chimice al Damascului și "direct legată" de evenimentele "oribile" de marți.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4337 secunde