Doliu în PSD. A murit un fost deputat

161
Doliu în PSD. A murit un fost deputat - psd-1533332422.jpg
Fostul deputat PSD de Dâmbovița Ion Stan a încetat din viață. Acesta avea afecțiuni cardiace și diabet iar anunțul decesului său a fost făcut, vineri, de către organizația PSD Dâmbovița care a transmis un mesaj de condoleanțe.


''Partidul Social Democrat - Organizația Județeană Dâmbovița - a primit cu tristețe vestea plecării dintre noi a celui care, pentru o importantă perioadă de timp, a marcat destinul acestui partid, domnul Ion Stan. Acesta a fost prefect, deputat PSD (2000 - 2016), președinte, vicepreședinte și secretar al Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI și președinte al PSD Dâmbovița timp de aproape 14 ani'', se arată în comunicatul PSD Dâmbovița.


Potrivit PSD Dâmbovița, Ion Stan a sprijinit comunitatea dâmbovițeană, prin numeroase proiecte pe care le-a susținut din funcțiile deținute, de prefect sau parlamentar.


''Personalitatea sa marcantă a fost susținută de perseverența și determinarea cu care a luptat pentru a ajuta la dezvoltarea comunității dâmbovițene, proiecte majore care s-au derulat în județul nostru, în diverse domenii, fiind legate de numele politicianului Ion Stan. Cu siguranță, proiectul său de suflet rămâne Mănăstirea Nucet, din comuna natală, în a cărei renaștere s-a implicat foarte mult. Pentru toți cei care l-au cunoscut, Ion Stan a însemnat un model de seriozitate, corectitudine și caracter, dovadă că permanent s-a bucurat de aprecierea și admirația colegilor și a prietenilor'', se mai arată în mesajul transmis de către PSD Dâmbovița.


Stan s-a retras din viața publică în 2016, odată cu condamnarea primită în luna ianuarie. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, fiind acuzat că a primit bani în timpul campaniei electorale din 2012 de la oameni de afaceri în schimbul înlesnirii câștigării unor contracte cu statul. Un complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins apelul declarat de Ion Stan și a menținut condamnarea dată în primă instanță în martie 2015.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.813 secunde