Deputatul George Gabriel Vișan:

"Dobrogea rămâne un exemplu de conviețuire între cele aproximativ 18 etnii din regiune"

525

Articole de la același autor

La Palatul Parlamentului a avut loc, recent, un atelier de lucru cu tema "Stadiul actual și perspectivele în domeniul politicilor adresate promovării coeziunii sociale în zona Mării Negre".


Drept urmare, deputatul PSD Constanța George Gabriel Vișan a luat cuvântul în cadrul secțiunii plenare cu tema "25 de ani de la înființarea Adunării Parlamentare a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră. Intensificarea cooperării culturale și a multiculturalismului în zona Mării Negre".


Deputatul constănțean a scos în evidență faptul că regiunea Mării Negre este cunoscută pentru diversitatea etnică, culturală și religioasă și tocmai pentru acest motiv sunt foarte necesare instituirea și susținerea unui climat prielnic coeziunii sociale, bazat pe dialog, egalitate, respect reciproc și flexibilitate.


"Nu există, la nivelul Uniunii, un exemplu mai bun de conviețuire în deplină înțelegere decât Dobrogea. Pe fondul numeroaselor conflicte internaționale și religioase din Europa și din alte părți ale lumii, Dobrogea rămâne în continuare un exemplu de conviețuire între cele aproximativ 18 etnii prezente în regiune. Astfel, este binecunoscut faptul că în lunga sa istorie nu au existat conflicte aici și se poate afirma cu tărie că acest ținut este raiul multiculturalismului", a spus George Gabriel Vișan.


Anul acesta Adunarea Parlamentară a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră împlinește 25 de ani de la înființare. 


De-a lungul acestor ani de existență Adunarea a unificat eforturile parlamentelor naționale de a căuta împreună mijloace de dezvoltare economică și de a intensifica cooperarea socială, politică și culturală între țările membre.


"Adunarea Parlamentară a Organi-zației de Cooperare Economică la Marea Neagră a susținut efortul de a căuta un echilibru al bunei conviețuiri interetnice, bazată pe respect reciproc, pe cunoașterea tradițiilor și a elementelor de cultură și civilizație specifică. Regiunea Mării Negre este un spațiu privilegiat în care comunități și etnii precum cea turcă, tătară sau cele formate din lipoveni, greci, evrei își păstrează identitatea și tradițiile. Dobrogea constituie un exemplu relevant de con-viețuire etnică și de înțelegere armonioasă între comunitățile minoritare. Caracterul mozaicat al regiunii dobrogene nu a îm-piedicat niciodată integrarea minorităților într-o societate democratică", a conchis deputatul George Gabriel Vișan. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3173 secunde