Dispută la ședința CJC. Liberalii acuză conducerea instituției că ignoră proiectele PNL

1504
Dispută la ședința CJC. Liberalii acuză conducerea instituției că ignoră proiectele PNL - fondsedintaconsiliuljudetean9-1532709015.jpg

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a convocat aleșii județeni, vineri, 27 iulie, în cadrul ședinței ordinare a acestei luni. Întâlnirea a avut loc în sala "Remus Opreanu" din cadrul Palatului Administrativ începând cu ora 13.00. 


Pe ordinea de zi s-au aflat 28 de proiecte de interes județean, însă unul dintre acestea a fost retras de liderul CJC. Este vorba despre proiectul care viza aprobarea închirierii prin licitație publică deschisă a unor spații aflate în proprietatea publică a județului Constanța și în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, în scopul desfășurării de activități comerciale.


Toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost votate fără probleme cu o excepție. Mai exact, liberalii nu au fost de acord cu proiectul ce viza organizarea evenimentului "Sărbătoarea Recoltei și a Vinului Dobrogean". Chiar și așa, proiectul a trecut cu 19 voturi pentru și 14 împotrivă.


Când părea că ședința CJC s-a terminat cu bine și toată lumea este mulțumită, consilierul județean Marian Iordache le-a sugerat celor din conducerea CJC că se așteaptă ca data viitoare să fie introduse pe ordinea de zi și proiectele propuse de PNL. În acest sens, el a dat exemplul a două proiecte care vizau efectuarea unui studiu de fezabilitate în privința construirii unui teatru pentru copii și alocarea banilor pentru transportul intrajudețean al elevilor.


În replică, Horia Țuțuianu le-a spus liberalilor că proiectul ce vizează transportul elevilor nu întrunește încă elementele de legalitate, iar pe cel cu teatrul îl va avea în vedere pe viitor. De asemenea, șeful CJC le-a atras atenția că atunci când fac propuneri să ia în calcul toate cheltuielile tehnice și l-a acuzat pe consilierul liberal Bogdan Bola că a început campania electorală.


"Proiectul privind transportul intrajudețean are susținerea tuturor din sală. Dar trebuie căutată calea legală. Văd că d-nul Bola a început campania electorală. Îl rog să se abțină de la a mai plimba copiii aceștia prin sălile Consiliului Județean Constanța și a le transmite niște informații eronate. Mai ales că are și pregătire de jurist. Nu de punctaje politice avem nevoie acum și nu a început campania electorală. Propunerea va fi analizată, a fost trimisă la direcții, așteptăm rapoartele de analiză", a spus, destul de nervos, președintele Marius Horia Țuțuianu. 


La rândul lui, vicepreședintele Claudiu Palaz le-a spus liberalilor că se folosesc de tineri ca să-și facă imagine, campanie electorală.


Nici Bogdan Bola, de la PNL, nu s-a lăsat mai prejos și a atras atenția că proiectele formațiunii pe care o reprezintă nu sunt luate în seamă. 


În cele din urmă, a intervenit și secretarul general al județului Constanța, Mariana Belu, care a pus punct disputei și a explicat cum stau cu adevărat lucrurile lăsând de înțeles că cele două proiecte vor fi luate în calcul după parcurgerea tuturor etapelor cerute de prevederile legale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4419 secunde