Dîncu: Creșterea salariilor bugetarilor, operată în noul buget

124
1
Dîncu: Creșterea salariilor bugetarilor, operată în noul buget - dancu-1449578179.jpg

Articole de la același autor

Guvernul nu a blocat niciuna dintre inițiativele privind veniturile publice, inclusiv cele legate de creșterea salariilor în anumite domenii, a declarat marți vicepremierul Vasile Dîncu, la finalul unei dezbateri organizate la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

"În ceea ce privește creșterea cu 10% (n.r. a salariilor bugetarilor), Guvernul a luat-o ca un dat, a operat-o în noul buget, chiar dacă nu era venită din interiorul noii concepții despre guvernare. În privința salariului minim, nu există niciun fel de blocaj referitor la creșterea lui, este o chestiune de timp. Este vorba despre o analiză, un studiu de impact, față de posibilitatea ca ea să aibă anumite influențe asupra competitivității firmelor. Nu este vorba despre o negare a acestei creșteri", a spus Vasile Dîncu, citat de Agerpres.

În opinia sa, ''creșterea salariului minim este o opțiune politică, nu una ideologică''.

''Noi luăm în calcul creșterea salariului minim pentru că asta înseamnă până la urmă creșterea nivelului de bunăstare a unei categorii de populație, studiul de impact va arăta însă influențele și cum putem corecta sau folosi anumite influențe. Nu este vorba de o negare. Doamna ministru de Finanțe a spus de fapt că nu putem vorbi în acest moment de creșteri, până nu facem un studiu, dar nu a fost o negare a acestei soluții. Analizăm această soluție și cu siguranță vom anunța public, când terminăm studiul de impact, decizia Guvernului. Deci, este o deschidere totală, există și în interiorul Guvernului păreri pro și contra privind impactul pe care îl are o asemenea măsură și cred că până la urmă analiza va arăta care e decizia cea mai bună", a precizat vicepremierul.

Comentează știrea

Cosmin
8 decembrie 2015
Bani la domiciliu!

Bani la domiciliu! Un program exceptional de castigat bani la domiciliu, acum la dispozitia tuturor oamenilor seriosi si harnici! Incepi rapid, simplu, eficient! Faci bani la domiciliu si esti ajutat in activitate, pas cu pas! Numai cand te hotarasti cu seriozitate, cere informatii mai multe la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3108 secunde