Mai multe ştiri online:
Ludovic Orban:

"Din cauza incapacității ultimelor guverne, România riscă să piardă milioane de euro"

Ştire online publicată Joi, 01 Noiembrie 2018. Autor: Carmen MOCANU
Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că, din cauza incapacității ultimelor guverne, începând cu cel condus de Victor Ponta, de a absorbi fonduri europene, România riscă să piardă în fiecare an miliarde de euro.

„România, ca stat al UE, a beneficiat de finanțări de 48,3 miliarde de euro, având un sold pozitiv în ceea ce privește finanțarea de 31,2 miliarde de euro. De la 1 ianuarie 2017, în primul deceniu de la aderare, impactul asupra majorării PIB a fost de 13,6%, iar nivelul investițiilor a crescut cu 30%. În ceea ce privește venitul românilor raportat la media europeană ca și paritate a puterii de cumpărare am avut un salt absolut spectaculos care se datorează în cea mai mare parte atât resurselor financiare de care am beneficiat de la nivelul bugetului UE, cât și datorită investițiilor extrem de importante care au fost făcute în România și care au dus la o dezvoltare economică incomparabilă cu o altă perioadă de 10 ani din istoria economică a României. Din păcate, în actualul exercițiu financiar, din foarte multe motive, dar în special din cauza incapacității guvernelor care au gestionat modul de absorbție a fondurilor europene suntem la un stadiu al absorbției fondurilor europene de sub 20% și riscăm să pierdem de acum înainte în fiecare an sute de milioane și miliarde de euro. Aici nu este de vină UE, ci incapacitatea guvernelor, începând cu Guvernul Ponta, continuând cu Guvernul Cioloș, cu guvernele PSD-ALDE, care nu numai că s-au arătat capabile, dar parcă de multe ori nici nu și-au dorit să apeleze la investiții care să fie finanțate din fonduri europene”, a spus, la Digi 24, Ludovic Orban. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7986 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4004 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2957 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7902 secunde