DESZĂPEZIREA LA CONSTANȚA, O PROBLEMĂ! REGIA DE DRUMURI ARE CONTURILE BLOCATE!

152
DESZĂPEZIREA LA CONSTANȚA, O PROBLEMĂ! REGIA DE DRUMURI ARE CONTURILE BLOCATE! - consiliuljudetean143706587514418-1448621273.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni s-au reunit, azi, în cadrul ședinței ordinare a lunii noiembrie. Pe ordinea de zi, s-au aflat 38 de proiecte de hotărâre, trei dintre acestea fiind retrase, toate celelalte fiind votate.

Printre altele, vicepreședintele cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, a atras atenția că noua conducere a REGIEI AUTONOME JUDEȚENE DE DRUMURI ȘI PODURI nu poate duce la îndeplinire programul privind deszăpezirea sau reparația anumitor drumuri stabilite de CJC, deoarece Regia are conturile blocate.

"A fost efectuat un raport al Curții de Conturi, iar ANAF a dispus blocarea conturilor deoarece RAJDP are datorii de peste 20 milioane lei, rod al fostei conduceri. În aceste condiții, RAJDP nu mai poate funcționa, iar întreținerea drumurilor județene este problematică. Raportul ANAF se află în posesia CJC. A fost contestat de RAJDP și, cu siguranță, în curând se vor stabili vinovații care vor trebui să plătească. Din cauza acestei situații, sezonul de iarnă ar putea avea de suferit. Deoarece din cauza conturilor blocate nu se pot cumpăra materiale pentru deszăpezire.  Pentru o eventuală zăpadă, acest lucru nu ar fi o problemă deoarce CJC dispune de cele necesare ca să intervină. Am făcut sesizare pe această temă la MAI, la Ministerul Finanțelor și l-am informat inclusiv pe domnul premier Dacian Cioloș. Am primit asigurări de la primul ministru că situația se va rezolva. Am aflat de această datorie de vreo o lună de zile" a declarat Cristinel Dragomir.

Față de această situație, el le-a spus consilierilor județeni că ar exista o soluție ca RAJDP să se transforme din regie în societate comercială, aflată în subordinea CJC.

Din acest motiv, pe ordinea de zi, s-a aflat și un proiect de hotărâre privind aprobarea inițierii procedurilor de elaborare a unui studiu de oportunitate privind reorganizarea Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri. Proiectul a fost votat în unanimitate de toți cei 32 de consilieri prezenți la ședință.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6496 secunde