Destabilizare în prag de alegeri parlamentare. PNL Constanța stă pe un butoi cu pulbere

Duminică, 25 Septembrie 2016
2021
În loc să se concentreze pentru a lucra în echipă cu scopul de a obține un rezultat cât mai bun la alegerile parlamentare, liberalii constănțeni se află, din nou, în atenția electoratului, însă nu prin vreun program în interesul cetățenilor, ci prin prisma unor interese personale sau de grup. 


Sâmbătă, liberalii de la malul mării s-au reunit într-o nouă ședință, pentru a pune la punct detaliile referitoare la lista candidaților pentru alegerile parlamentare. Și, așa cum era de așteptat, propunerea făcută de liderul PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, ca niciun actual parlamentar de Constanța să nu mai candideze, deoarece electoratul își dorește forțe proaspete, a fost adusă, din nou, în discuție. 


Și tot așa cum era de așteptat, cei mai supărați au fost deputații Mihai Lupu, Victor Manea și Mihai Tararache, semn că nu acceptă să piardă "cașcavalul" chiar dacă nu au demonstrat mare lucru cât timp au stat în Parlament. 


Cu un tupeu greu de imaginat, pentru că, pe parcursul celor patru ani, nici măcar nu au organizat o singură conferință de presă în care să le transmită celor care i-au votat ce au realizat în Parlament, Lupu și Manea au făcut front comun în încercarea de a destabiliza filiala constănțeană. 


S-a țipat, s-au adus reproșuri, iar la final, Mihai Lupu a anunțat că nu mai candidează și că-și dă demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL Constanța. În plus, el i-a cerut președintelui PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, să îi urmeze exemplul și să demisioneze din funcția deținută la nivelul filialei liberale constănțene, respectiv, cea de președinte. 


Cât despre Tararache, acesta se pare că a înțeles că nu mai este dorit ca parlamentar liberal și deja s-a reorientat, cel mai probabil, în încercarea de a candida independent. 


Împărțiți în două tabere 


În asemenea context, PNL Constanța s-a împărțit în două tabere: una care îl susține pe Dragomir și dorește reformarea filialei cu oameni noi, printre care unii impuși de conducerea centrală, și o altă tabără, care nu acceptă intruși trimiși de liderii de la București, dar nici neamuri, fini, nași sau cuscri, cu dedicația de a ajunge cu orice preț parlamentari, și îi susțin pe actualii deputați constănțeni. 


În încercarea de a liniști lucrurile în PNL Constanța, președintele filialei, deputatul Gheorghe Dragomir, și-a exprimat dezacordul față de decizia deputatului Mihai Lupu de a demisiona din funcția de prim-vicepreședinte și a spus că nu împărtășește propunerea acestuia de a renunța la pre-ședinția filialei liberale. 


"Nu sunt de acord cu propunerea deputatului Mihai Lupu prin care îmi solicită să demisionez din funcția de președinte al PNL Constanța. Așa cum ne ducem mandatele până la final în Parlamentul României, tot așa ar trebui să ne exercităm mandatele politice până la Congresul PNL din primăvara anului viitor. Abia după aceea vom avea libertatea de a continua sau nu sub aceeași formulă. Acum ne-a venit și nouă rândul, cei care am fost susținuți de-a lungul anilor în funcții de conducere, să muncim pentru alți colegi și să îi sprijinim pentru a accede în Parlament. Am un cuvânt dat în fața echipei centrale a PNL și o datorie către toată echipa pe care o conduc, o echipă competentă, primenită cu oameni noi, care au performat în domeniile lor de activitate", a declarat președintele PNL Constanța. 


În plus, acesta i-a solicitat deputatului Mihai Lupu să revină asupra deciziei luate în ședința CJEx al PNL Constanța. 


"Îi solicit deputatului Mihai Lupu să revină în echipă și să pună umărul să muncească în campania electorală. PNL Constanța are nevoie de toți membrii pentru a maximiza scorul la alegerile parlamentare din 11 decembrie", a mai spus liderul liberalilor constănțeni. 


Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile, pentru că, la acest moment, este clar că liberalii stau pe un butoi cu pulbere, iar voturile se vor duce către cei care dau dovadă că știu să-și spele rufele în familie și nu să se certe ca la ușa cortului pe candidaturi. Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3224 secunde