Deputatul Liliana Ciobanu a fost în incompatibilitate

166
Deputatul Liliana Ciobanu a fost în incompatibilitate - deputatincompatibil-1422020109.jpg

Articole de la același autor

Agenția Națională de Integritate a stabilit că deputatul PPDD Liliana Ciobanu a fost în incompatibilitate timp de un an și șase luni, întrucât a ocupat și funcția de administrator al unei societăți comerciale. 
Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), Liliana Ciobanu a încălcat dispozițiile articolului 82, alineatul 1, litera a) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora calitatea de deputat este incompatibilă cu funcția de administrator la societățile comerciale, situație în care s-a aflat deputatul în perioada 20 decembrie 2012 - 24 iunie 2014.
Liliana Ciobanu a fost informată despre procedura de evaluare, elementele identificate și drepturile de care beneficiază, însă aceasta nu a depus un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare, a precizat ANI.
Potrivit prevederilor legale, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligațiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective. Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de trei ani de la încetarea mandatului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3498 secunde