Deputatul Cristina Dumitrache îl ia la întrebări pe ministrul Sănătății în privința medicilor rezidenți

520
4
Deputatul Cristina Dumitrache  îl ia la întrebări pe ministrul Sănătății  în privința medicilor rezidenți - cristinadumitrache71374686296-1513346640.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Cristina Dumitrache, de la PSD Constanța, trage un semnal de alarmă cu privire la mesajul transmis recent de către Colegiul Medicilor vizavi de legea vaccinării și urgența cu care acest organism îndeamnă Parlamentul să adopte actul normativ, cu toate sancțiunile și măsurile coercitive prevăzute.

În răspunsul pe care Colegiul Medicilor îl dă la solicitarea venită din partea propriilor membri cu privire la organizarea unei dezbateri pe tema controversatei legi a vaccinării obligatorii, se precizează: "dat fiind stadiul avansat al procesului de adoptare a legii, organizarea unei astfel de dezbateri ample ar fi lipsită de finalitate practică".

"De ce este cumva prea complicat din punct de vedere logistic de organizat o dezbatere de către Colegiul Medicilor? Acest organism vorbește în numele tuturor membrilor săi pentru care nu a binevoit să organizeze o dezbatere pe legea vaccinării?", se întreabă Cristina Dumitrache referitor la acest aspect.

Inițiator al mai multor amendamente la Legea vaccinării și prezentă la dezbaterile comisiilor reunite de sănătate, Cristina Dumitrache a ridicat această problemă ministrului Florian Bodog.

"Referitor la legea vaccinării, țineam să vă felicit pentru această inițiativă, care vine în întâmpinarea recomandărilor OMS de a asigura cantitatea, calitatea și instrumentele de comunicare pentru promovarea vaccinării, însă, așa cum am înțeles și cum ați prezentat, spiritul legii trebuia să fie acesta: recomandat de OMS. Constat astăzi că, mai degrabă, dumneavoastră așteptați ca Parlamentul să vă livreze un instrument de coerciție. Vreau să știu: aveți o statistică completă a ratei de refuz a vaccinării?", a spus Cristina Dumitrache.

Un alt subiect abordat de parlamentarul social-democrat este legat de situația celor 412 medici rezidenți care au absolvit examenul, dar nu au primit un loc în sistemul sanitar, situație semnalată și în cadrul audiențelor săptămânale de către absolvenții Facultății de Medicină Generală Constanța.

"Vă adresez o întrebare în legătură cu cei 412 medici rezidenți care au trecut examenul și care au rămas pe dinafară și colegul meu, Tudor Ciuhodaru, a adresat această întrebare, trebuie să recunosc că răspunsul dumneavoastră nu a fost pe deplin lămuritor. De ce nu sunt bani pentru cei 412 medici rezidenți care au trecut acel examen și care nu au un loc de muncă?", a spus Cristina Dumitrache.

Ea a explicat că o situație similară a avut loc în anul 2009, atunci când 1.500 de absolvenți ai Facultăților de Medicină, care deși au obținut punctaj de promovare la examenul de rezidențiat, nu s-au încadrat în numărul de locuri sau posturi scoase la concurs de minister. La acel moment, Guvernul României a aprobat un Memorandum prin care s-a suplimentat un număr de 1.500 de locuri în specialitatea Medicină de familie.

"O astfel de soluție poate fi găsită și acum, astfel încât să nu pierdem sute de specialiști care își doresc să practice medicina în România", a concluzionat deputatul constănțean. 

Comentează știrea

Gigi
16 decembrie 2017
Cine ?

Se intampla cotidian la PSD - unde sunt cei mai multi prosti din politichia ,,romarlaneasca'', cum zice confratele Chilian - sa fie prosti cu intrebari ! Adica , fulgere si trasnete i-au nastere in scafarliile acestora , de grija patriei iubite , ca nu-i asa ? , ei sunt mandri ca sunt romani ... Cum apare in partid unul cu scula ganditoare peste medie , cum hop-hop , romarlanii de sub linie il bombardeaza cu intrebari , care mai de care de hilare si puse la locul nepotivit . Este si cazul de fata , cand dr. Bodog , un fel de dr. Ciomu , dar polirtuc ministru , este chestionat in exces , pregatindu-i-se astfel , demiterea iminenta . Bine , se stie totusi , ca principiu , ca un singur destept , chiar putin peste medie cum este Bodog , nu poate raspunde la intrebarile mii , ale zecilor de mii de prosti din PSD , chiar daca vin ambalate de reprezentanta acestor zeci de mii ...

Nelu
16 decembrie 2017
Ciocu' mic !

Tovarasa de la ciuma rosie , seamana cu criminala de la metrou ! Or fi surori ?

Palaz
17 decembrie 2017
Ce vaca proasta...

Intreaba-l fa proasto pe ministrul de finante si nu pe pe asta de la sanatate ...! Femeia fara frunte maritata cu un tip de varsta lu' ta-su... Seamana cu prostul de ta- su , cu ma-sa seamna doar la sex...

Nicu
19 decembrie 2017
Pai,nu al psd-ului?

Trageti-l de urechi...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3826 secunde