Deputatul constănțean Remus Cernea, atac dur la adresa lui Ponta

253
Deputatul constănțean Remus Cernea, atac dur la adresa lui Ponta - cernea-1377838161.jpg
Fostul consilier al premierului Victor Ponta, actualul deputat de Constanța Remus Cernea, a criticat dur guvernul pentru decizia luată în cazul Roșia Montană. "Guvernul României a trecut de linia roșie. Opoziția internă trebuie să se mobilizeze, iar intervenția străină este legitimă în cazul Roșia Montană", spune Cernea într-un articol pe site-ul de comentarii pe realitatea.net. Deputatul independent Remus Cernea critică decizia guvernului Ponta în cazul Roșia Montană și consideră că intervenția străină este legitimă în acest caz.

"Guvernul României încearcă suspendarea statului de drept și subordonarea unor instituții publice importante către interesele compa-niei private RMGC. Este cel mai grav pas făcut de guvernarea rezultată după alegerile din 9 decembrie 2012. După cum foarte bine explică Mihai Goțiu, acest pas demonstrează, de fapt, că proiectul minier pe bază de cianuri de la Roșia Montană este ilegal", scrie Remus Cernea pe site-ul realitatea.net.

"Printr-o lege, cred, fără precedent în Uniunea Europeană, se încearcă acum să fie obținut un vot profund imoral și nedemocratic în Parlament pentru a se suspenda, pur și simplu, legile care, în mod legitim, blochează proiectul minier pe bază de cianuri de la Roșia Montană. Ocultarea democrației printr-o aparență de vot care să aducă o majoritate în parlament în favoarea unei astfel de inițiative reprezintă o măsură extrem de toxică pentru România. Se depășește, astfel, linia roșie, moment de la care este pusă în joc însăși statura democratică și a statului de drept din țara noastră. Devine perfect legitim orice efort intern și internațional, civic, mediatic și politic de stopare a proiectului RMGC. Este momentul, mai mult decât niciodată, pentru mobi-lizarea tuturor celor care se opun cianurii și RMGC", mai scrie Cernea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.113 secunde