€ 4.726
£ 5.3065
$ 4.2193

Mai multe ştiri online:

Deputatul Bogdan Huțucă: „Abramburica desființează clase de liceu în localitățile cu primari PNL“

Ştire online publicată Joi, 06 Iunie 2019. Autor: Carmen MOCANU
Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, o acuză pe Ecaterina Andronescu că a lansat un program vast de închidere a claselor de liceu în întreaga țară, motivul invocat fiind acela că înființează clase profesionale. 


Huțucă spune despre decizia ministrului Educației că aceasta reprezintă însă un dezastru pentru mii de elevi care nu vor mai avea acces la educație preuniversitară și nu vor mai beneficia deci de șanse egale în societate.


„Consecințele sunt dramatice pentru mii de elevi din localități mai sărace pentru care educația era singura șansă de a reuși în viață. Accesul la liceu pentru aceștia va fi îngreunat dacă părinții nu au destulă forță financiară pentru a-i ajuta să facă naveta în altă localitate. De aceea, va crește riscul de abandon școlar. Un alt efect negativ va fi dispariția normelor profesorale de matematică, fizică, română și alte materii care vor fi predate mai puțin. După cum ne amintim, tot Ecaterina Andronescu este cea care a desființat liceele de arte și meserii, pentru a susține dezvoltarea fabricilor de diplome pesediste. Abramburica reînființează acum clase de meserii în anumite licee, însă această decizie nu are la bază un studiu sau măcar un dialog cu oamenii de afaceri din zonă. De exemplu, aceste licee profesionale pot fi înființate în parteneriat cu mari angajatori, așa cum este Șantierul Naval din Constanța“, spune liderul liberalilor din Constanța.


El a mai explicat că, în opinia sa, aceste reforme ascund anumite dorințe ale celor din PSD. 
„Aceste așa-zise reforme ascund însă și dorința PSD de a micșora cheltuielile cu cadrele didactice, dorința PSD fiind aceea ca unii profesori să renunțe la această meserie. Decizia Ecaterinei Andronescu ar trebui să se aplice în mod egal peste tot, însă cu toate acestea PNL consideră că cele mai afectate sunt orașele conduse de primari non-PSD. 


În județul Constanța, Andronescu vrea să desființeze clase de liceu în localități precum Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Poarta Albă, Hârșova, adică în localități în care există primari PNL. Putem spune deci că asistăm la o lovitură cinică pe care o primesc mii de elevi din România a căror singură vină este că părinții lor nu au votat cu PSD“, a mai adăugat președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7202 secunde