Deputații Opoziției au încercat să blocheze dezbaterea în plenul Camerei Deputaților

115
Deputații Opoziției au încercat să blocheze dezbaterea în plenul Camerei Deputaților - cameradeputatilor1-1512581324.jpg
Deputații PNL și cei ai USR au încercat, ieri, să împiedice dezbaterea proiectelor de lege care se aflau pe primele poziții ale ordinii de zi a plenului, cel care modifică legea privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate și cel privind modificarea Legii 303/2004 privind statutul magistraților.

Mai mult de 50 de minute, liderii și viceliderii grupurilor USR și PNL au solicitat să se supună la vot mutarea unor proiecte de lege care se aflau pe pozițiile de la mijlocul ordinii de zi pe locurile 2 și 3, pe care se află proiectul ce modifică legea privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate și proiectul de modificare a Legii 303/2004 privind statutul magistraților. Toate aceste propuneri ale Opoziției au fost respinse prin vot de plenul Camerei Deputaților.

"Vă mărturisesc că ziua de astăzi (n.r. ieri) este realmente una tristă. Am omagiat și ne-am gândit la un om extraordinar, la Majestatea Sa Regele Mihai și, în același timp, în baza articolului 91 alineatul 3, am încercat să vă propunem pentru a dezbate, pe ordinea de zi, câteva proiecte cu adevărat de interes public. Vi s-au făcut aici propuneri de a pune pe ordinea de zi proiecte care țin de fonduri europene, de muncă, de infrastructură, proiecte care țin de prețuri la energie și rezervele de combustibil pentru iarnă. Nimic nu v-a interesat și aveți două mari priorități: punctele 2 și 3. Unul se referă la ANI și al doilea se referă la răspunderea magistraților. Ca atare, pe procedură, domnule președinte de ședință, vă rog cu prețuire pentru mulți dintre dvs - acceptați ca astăzi punctele 2 și 3 să fie puse la finalul ordinii de zi", a declarat, în plen, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, citat de Agerpres.

În cele din urmă, liderul grupului deputaților PSD Ioan Munteanu a cerut suspendarea dezbaterilor pe acest subiect. La vot s-a decis ca acestea să ia sfârșit, iar programul să se prelungească până când cele două proiecte de lege, de la punctul 2 și 3, vor fi dezbătute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0251 secunde