Deputații au aprobat înființarea Avocatului Copilului

147
Deputații au aprobat înființarea Avocatului  Copilului - avocatulcopiilor-1511285746.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților a adoptat, ieri, proiectul de lege privind înființarea Avocatului Copilului, în cadrul instituției Avocatului Poporului, scopul acestuia fiind să acționeze în scopul apărării, promovării și protejării drepturilor copiilor.

"Avocatul Copilului, sub coordonarea Avocatului Poporului, acționează în scopul apărării, promovării și protejării drepturilor copiilor în vârstă de până la 18 ani, susține și încurajează respectarea și promovarea drepturilor copiilor", potrivit proiectului pentru modificarea Legii nr.35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului.

Domeniul privind apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului este coordonat de un adjunct al Avocatului Poporului.

Avocatul Copilului va soluționa sesizările individuale făcute de copii sau de reprezentanți ai acestora, în legătură cu acțiunile instituțiilor publice din domeniul sănătății, educației și protecției speciale a copilului, ale oricăror instituții a căror activitate este incidentă Domeniului privind apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului, potrivit sursei citate.

De asemenea, acesta este însărcinat cu soluționarea oricărei sesizări legate de încălcarea unuia sau mai multor drepturi ale copilului.

Pe de altă parte, potrivit proiectului de lege, începând cu data de 1 ianuarie 2018, numărul de posturi finanțate pentru instituția Avocatul Poporului se suplimentează cu 18 posturi, dintre care patru posturi la sediul central și câte un post la cele 14 birouri teritoriale.

Proiectul va ajunge la Senat, care este for decizional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5278 secunde