Demitere cu scandal la Palatul Victoria. Viorica Dăncilă l-a dat afară pe consilierul Remus Borza

382
Demitere cu scandal la Palatul Victoria. Viorica Dăncilă l-a dat afară pe consilierul Remus Borza - borza08189400-1560010454.jpg
Remus Borza, consilierul economic al premierului Viorica Dăncilă, cel care zilele trecute a anunțat o reducere a numărului de bugetari și o scădere a numărului de ministere, a fost demis de șeful executivului, din cauza acestor declarații, scrie romaniatv.net



Decizia demiterii lui Remus Borza a fost luată sâmbătă, dar documentele vor fi semnate luni, când vor apărea și în Monitorul Oficial.

Declarația care a stânit nemulțumirea liderilor PSD și a premierului Viorica Dăncilă a fost făcută la începutul acestei săptămâni și a fost următoarea: "Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România (...) Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului și al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituții hipergonflabile, hiper-remunerate, ar trebui și aici remunerarea să țină cont de eficiență și de competență, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public și să încurajăm mai mult și să finanțăm investițiile. Investițiile sunt cele care dau sustenabilitate creșterii economice. De asemenea, Guvernul trebuie să manifeste deschidere spre dialog și conlucrare cu toate mediile economice – cu mediul bancar, cu mediul antreprenorial, trebuie să susțină capitalul românesc, clasa antreprenorială românească, să fie partener al tuturor. Nu avem dușmani, nu avem inamici, cu toții trebuie să conlucrăm spre binele comun".

Remus Borza fusese numit consilier al Vioricăi Dăncilă pe data de 30 mai, el succedându-i în funcție lui Darius Vâlcov. "Se acordă domnului Remus Adrian Borza calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă și fiscalitate. Activitatea domnului Remus Adrian Borza este neremunerată", se arată în decizia publicată în urmă cu nouă zile în Monitorul Oficial nr. 429.

Remus Borza a fost exclus din ALDE în iunie 2017, fiind acuzat că nu a votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu și a recunoscut că purta discuții pentru a prelua un portofoliu în Executiv, respectiv cel al Energiei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5584 secunde