€ 4.7619
£ 5.4653
$ 4.1988

Mai multe ştiri online:

Demisie în tabăra PSD din Consiliul Județean Constanța

Ştire online publicată Joi, 28 Noiembrie 2013. Autor: Carmen MOCANU
Aleșii județeni constănțeni s-au întrunit, ieri, în Aula Mare a Bibliotecii Județene „I.N. Roman” în ședința ordinară a Consiliului Județean Con-stanța, având supuse aprobării 53 de proiecte de hotărâre. Majoritatea acestora au vizat aprobarea rectificării bugetelor de venituri și cheltuieli la instituțiile subordonate CJC, dar și încredințarea serviciului de interes economic general către Re-gional Air Services - Aeroportul Tuzla.

Totodată, consilierii județeni au luat în discuție și proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură și a programelor cu finanțare neram-bursabilă pe anul 2013. Suma alocată a fost în valoare de 6.066.500 lei, președintele CJC Nicușor Constantinescu decla-rând că o mare parte din bani a fost alocată pentru ca unele datoriile către RAJDP să fie stinse.

Totodată, consilierii județeni au aprobat și modificarea programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri pentru anul 2013 finanțate din bugetul Consiliului Județean Con-stanța, dar și Protocolul de coope-rare între Consiliul Județean Constanța, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Constanța și Inspectoratul Județean de Poliție Constanța.

De asemenea, aleșii județeni au votat și proiectul de hotărâre privind preluarea unor imobile, din gestiunea S.C. Domeniul Public și Privat Județean S.R.L. în administrarea Consiliului Județean Constanța și predarea lor către consiliile locale respective.

Consilierul Ion Dumitrache a renunțat la mandat

Pe ordinea de zi a ședinței de ieri a Consiliului Județean Constanța a existat și un proiect de hotărâre privind constatarea încetării de drept a unui mandat de consilier județean, respectiv a social-democratului Ion Dumitrache. Supus votului, proiectul de hotărâre a fost votat de aleșii județeni cu 13 voturi „pentru” și 22 de „abțineri”. Ion Dumitrache nu a fost prezent la ședința CJC.

Tot în cadrul aceleiași ședințe, s-a votat și decontarea cheltuielilor pentru beneficiarii „Programului județean de prevenire și reducere a mortalității ca urmare a in-farctului miocardic acut (IMA)”, dar și acordarea unor ajutoare unor persoane care au nevoie de ajutor financiar.

Alte proiecte au vizat aprobarea comisiei pentru evaluarea finală a managementului la Teatrul de Stat Constanța și alocarea unei sume Organiza-ției Studenților Basarabeni din Constanța.

De remarcat că, pentru prima dată după foarte mult timp, consilierii județeni de la PDL s-au abținut să voteze mai multe proiecte.

La finalul ședinței, președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a declarat că de la ședință va pleca direct la Parlamentul României unde a fost invitat de premierul Victor Ponta.

„Mă duc direct la Parlamentul României, unde sunt invitat de Victor Ponta, pentru a ne întâlni cu partenerii chinezi. Vom discuta cu ei despre o investiție privind realizarea unui mare parc industrial în zona Agigea - Cumpăna - Canal Dunăre-Marea Neagră”, a spus Nicușor Constantinescu.

Pe de altă parte, el a mai susținut că vrea să transfere Herghelia Mangalia în subordinea Consiliului Județean Constanța.

„Vrem să transferăm Herghelia la CJC. Vrem curse de cai la con-cursuri, vrem performanță. Asociația care manageriază aceste evenimente se numește Hippontica”, a spus Constantinescu.

De altfel, aleșii județeni au și votat, ieri, un proiect de hotărâre ce vizează alocarea sumei de 100.000 lei pentru trei evenimente importante ce se vor desfășura la Herghelia de la Mangalia.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 20 februarie Foto : Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit! 12560 vizite, 0 comentarii Fetița care a căzut în cap din microbuzul supraaglomerat a murit!
Cultură-Educație
marti, 19 februarie Foto : ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei! 2785 vizite, 0 comentarii ESTE OFICIAL. Elevii încep anul școlar cu o săptămână mai devreme decât de obicei!
Actual
luni, 18 februarie Foto : VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător!  A NINS CU FULGI NEGRI 1629 vizite, 0 comentarii VIDEO! Fenomen meteo înfricoșător! A NINS CU FULGI NEGRI
Economie
ieri, ora 23:06 Foto : Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța? 948 vizite, 0 comentarii Cât de sigură și de nepoluantă este navigația în portul Constanța?
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.5835 secunde