Demisie din USR. "Partidul a fost deturnat de un grup!"

277
Demisie din USR.
Deputatul Matei Dobrovie a anunțat, ieri, că demisionează din USR, acuzând faptul că partidul a fost deturnat de un grup care a folosit o temă sensibilă, cea a familiei, pentru a prelua puterea.

"Susțin inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie și demisionez din USR. Am votat «pentru» în Camera Deputaților și îndemn cetățenii României să iasă la vot pe 6 - 7 octombrie! Această inițiativă civică este un exercițiu democratic util, legitim și îmbucurător. Este pentru prima dată când cetățeni ai României strâng peste trei milioane de semnături pentru a participa la o decizie. Voința lor nu trebuie și nu poate fi ignorată", a scris Dobrovie pe Facebook.

Dobrovie susține că USR s-a poziționat împotriva unui referendum și a unei inițiative cetățenești care a fost declarată constituțională.

"În USR a avut loc un referendum intern pe tema inițiativei de modificare a Constituției, iar majoritatea membrilor USR a decis ca partidul să se opună modificării art. 48 al Constituției. Personal, am susținut nepoziționarea la referendumul intern, pentru ca USR să rămână o uniune. Cei care au votat USR la alegeri nu au făcut-o pentru că acesta se poziționase privind căsătoria ori familia. Mai mult, potrivit unui sondaj CURS din luna iulie, 70% din votanții USR se opun căsătoriei între persoanele de același sex. Cu toate acestea, Biroul Național a decis boicotarea activă a referendumului. Această decizie strategică nu a fost luată însă de forul competent, Comitetul Politic, care nu a fost convocat", a mai menționat Dobrovie.

"Din păcate, USR a fost deturnat de un grup care a folosit o temă sensibilă, divizivă, cea a familiei, pentru a prelua puterea în partid, prin înlăturarea liderului fondator Nicușor Dan", a adăugat deputatul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7555 secunde