€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Decebal Făgădău, cu ochii pe angajații Primăriei. "Mitul tătucului trebuie să nu mai existe"

Ştire online publicată Miercuri, 02 August 2017. Autor: Carmen MOCANU
Primarul Decebal Făgădău este decis să schimbe lucrurile în instituția pe care o conduce și, pe cale de consecință, a propus modificarea organigramei și a statului de funcții ale aparatului de specialitate, iar consilierii locali au votat favorabil.

Drept urmare, după cum reiese din documente, numărul maxim de posturi pentru municipiul Constanța este de 1.179. Dintre acestea, 800 de posturi fac parte din aparatul de specialitate al primarului. La rândul lor, acestea sunt împărțite astfel: 527 în structurile din cadrul aparatului de specialitate al primarului, 249 de posturi la Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale bugetului local și 24 de posturi la Muzeul de Artă Populară. Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor va cuprinde 49 de posturi, Compartimentul pentru implementare proiecte cu finanțare din fonduri externe nerambursabile va avea 10 posturi, iar Poliția Locală - 320 de posturi.

„Organigrama a suferit de-a lungul ultimilor ani doar modificări de formă, nicidecum una de fond. De data aceasta am venit cu o modificare de fond a organigramei și am operat modificări la toate cele 13 direcții ale aparatului. Îmi doresc ca activitatea de administrare să fie una din ce în ce mai performantă și pentru acest lucru am înființat o singură direcție care se ocupă de direcțiile publice. Erau împărțite atribuțiile în vreo 3-4 direcții. Această direcție se va ocupa de tot ce înseamnă partea de vizibilitate a activității aparatului meu de specialitate. De asemenea, am crescut organigrama la direcția de urbanism. Știu că au fost depășiri de termene în eliberarea certificatelor de urbanism și a autorizațiilor de construire. S-a schimbat și contextul legislativ național. S-au aprobat și regulamente locale. Dorim ca dezvoltarea orașului să intre într-o altă logică, într-una planificată, nu în una în care răspundem nevoilor investiționale de moment”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Edilul a mai explicat că s-au operat direcții la partea de studii, prognoze, analize, planificare deoarece este o componentă esențială în orice proces managerial.

„Compartimentul de turism cu cel de studii și prognoze vor inventaria operatorii economici de pe raza municipiului, structurându-i în funcție de obiectul de activitate, de numărul de angajați, de cifrele pe care le dezvoltă. Este extrem de important ca în momentul în care vine un investitor în Constanța și dorește să își autorizeze o activitate să primească nu doar un set de documente pe care să le aducă, este esențial să primească și un set de informații care să-l ajute să își prognozeze etapele de dezvoltare a afacerii pe care vrea să o facă cât mai corect”, a mai explicat primarul Constanței.

Printre altele, șeful administrației publice locale a spus că va dura mult până se va schimba mentalitatea, atitudinea și se va ajunge la rezultat, dar a vrut să arate prin noua organigramă determinarea sa și sprijinul pentru toți operatorii economici onești de pe raza municipiului.

Angajații, recompensați sau sancționați

Câți dintre constănțeni nu au fost măcar o singură dată la primărie și au plecat mai nelămuriți de cum au venit pentru ca apoi să vină și să sesizeze mass-media? Asemenea probleme ar trebui să dispară! În consecință, nici angajații primăriei despre care se tot spune că mută hârtiile dintr-un birou în altul, iar la ora 16.00 „rup” ușa instituției să plece acasă, nu scapă de lupa primarului.

„Am hotărât să se dea testări, se va lucra la regulamentul de organizare și funcționare din el vor coborî fișele de post și parametrii după care va fi analizată eficiența fiecărui angajat. Evident că vom introduce atât metode de bonificare pentru cei care lucrează cu randament, dar și măsuri de sancționare a celor ce nu-și fac treaba. Nu putem să schimbăm orașul, administrația dacă nu înțelegem cu toții că trebuie să tragem într-o singură direcție. Iar percepțiile acestea prin care eu lucrez la stat, în executiv, eu sunt primăria, trebuie să înceteze. Fiecare dintre ei, în momentul de față, reprezintă o rotiță în aparatul de specialitate al primarului. Nu mă voi bloca într-un angrenaj de o rotiță. Cine înțelege să-și facă treaba, probabil, va continua. Cine nu, probabil, va fi înlocuit! Că nu putem ține orașul în loc. Orașul are nevoie de un branding, trebuie să lucrăm la asta și eu voi cultiva orice vine de la constănțeni, mai ales punctele de vedere negative, doar așa putem realiza ceea ce ne propunem. Mitul tătucului trebuie să nu mai existe”, a spus primarul Decebal Făgădău.

Pe de altă parte, el a atras atenția și a lăsat de înțeles că și constănțenii vor fi „educați”. „Va fi un an în care nu voi mai fi așa popular, vom vorbi despre amenzi, taxe, gunoaie. Voi aduce în discuție puțin spre deloc problemele legate de sărăcie și mă voi axa pe dezvoltare. Este un principiu pe care trebuie să funcționăm. Vom avea alături 100 de noi polițiști locali, plus alte 200 de persoane care să vină și să lucreze cu noi. Nu vom crește organigrama și nici nu mărim fondul de salarii pe care l-am prevăzut la începutul anului, însă anunț că vom face recrutare. În 2020, orașul va fi altfel”, a explicat șeful administrației publice locale din Constanța.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9453 secunde