Debarcader la standarde europene, la Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol

683
3

Articole de la același autor

A mai rămas ceva mai mult de un an până la viitoarele alegeri locale, iar primarul orașului Ovidiu, George Scupra, pare că și-a îndeplinit mai toate angajamentele luate în campania electorală din 2012.

Unul dintre proiectele, care i-au dat primarului George Scupra ceva bătăi de cap și care era o promisiune, începe să prindă din ce în ce mai mult contur. Este vorba despre proiectul prin care pescarii vor avea un loc al lor, respectiv, construirea unui debarcader de oraș, pe malul lacului Siutghiol.

"Valorificarea poziției geografice și creșterea valorii adăugate la produsele pescărești tradiționale, consolidarea competitivității zonei de pescuit Dobrogea Nord și creșterea consumului de pește și al produselor din pește la nivelul zonei Dobrogea Nord fac obiectul principal al contractului de finanțare pe care l-am semnat la începutul acestei luni. Construirea unui debarcader în orașul Ovidiu face parte din Programul Ope-rațional pentru pescuit 2007-2013", a declarat primarul George Scupra.

El a explicat că, în urma implementării proiectului, se va construi un debarcader în orașul Ovidiu care va contribui la realizarea obiectivelor ce reprezintă priorități pentru administrația și comunitatea locală.

"În urma acestui proiect, se va dezvolta zona de debarcare și descărcare a peștelui la standarde europene. Mediul economic local va fi revigorat și se va stimula creșterea cererii de pește și produse piscicole. Un alt lucru bun deoarece, astfel, vor crește veniturile la bugetul local al orașului Ovidiu cu ajutorul cărora vom putea pune în practică și alte proiecte pentru comunitate. Totodată, se vor crea noi locuri de muncă limitând șomajul și reducând fenomenul de migrație internă", a mai explicat edilul din Ovidiu.

Concret, proiectul constă în construirea și amenajarea pe malul lacului Siutghiol pe o suprafață de 1.616 mp, a două pontoane plutitoare pentru ancorare, un punct de servire a mesei, căi de acces pietonale și auto.

Valoarea totală a proiectului este de 1.782.065,95 lei, însumând fonduri acordate de bugetul de stat, fonduri acordate din Fondul European pentru Pescuit, dar și 599.316,22 lei de la bugetul local al Primăriei Ovidiu. Lucrările vor fi demarate după procedurile de licitație aferente contractului, iar termenul de finalizare a proiectului este stabilit pentru data de 30 septembrie 2015. 

Comentează știrea

guvidul
11 februarie 2015
vrajeli

Auzi tu,zona de descarcare a pestelui la standarde Europene cand in tot lacul nu sunt decat niste guvizi amarati de atata braconaj,Lasa-ne

vaJalQgpPVjSZlcJ
30 noiembrie 2016
apGLqpfBnEu

EsvVO6 efxvxbmduhxx, [url=http://pmythcycilpy.com/]pmythcycilpy[/url], [link=http://onturjdadneh.com/]onturjdadneh[/link], http://rflvqghigpjt.com/

rahCUDHwenLOTWzfhPP
2 decembrie 2016
sDRaHnKbYL

kvcifG tlwqgygsnsga, [url=http://ceifmjgwkhha.com/]ceifmjgwkhha[/url], [link=http://elmodazktvch.com/]elmodazktvch[/link], http://badhbzafahyt.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3759 secunde