Darius Vâlcov, numit consilier al premierului Dăncilă

154
Darius Vâlcov, numit consilier al premierului Dăncilă - dariusvlcov-1517334666.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru Darius Vâlcov a fost numit consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului Viorica Dăncilă. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.


Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei timp de două mandate, a fost membru al PDL, apoi a trecut la PSD, fiind numit de partid ministru al Finanțelor. Vâlcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar și la raportul de evaluare a miniștrilor Cabinetului Grindeanu.


Președintele PSD, Liviu Dragnea, spunea, în iunie anul trecut, întrebat de ce Darius Vâlcov lucrează la grupul parlamentar al social-democraților, că fostul ministru "este bun".De asemenea, întrebat ce face mai exact Darius Vâlcov, liderul PSD a afirmat că "face bine", el precizând atunci că Vâlcov a lucrat la elaborarea programului de guvernare.


În mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză de trafic de influență, spălare de bani și operațiuni financiare sau acte de comerț incompatibile cu funcțiile ocupate de acesta, de primar, senator și ministru.


Darius Vâlcov este acuzat că, în perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion, prin intermediul fostului primar Minel Florin Prina, suma de 2,5 milioane de lei. Banii i-au fost dați lui Prina, în cinci tranșe de câte 500.000 de lei, în municipiul Slatina. Vâlcov ar mai fi primit, în perioada 2012- 2013, tot de la Theodor Berna, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 de lei.


În luna iunie a acestui an, Darius Vâlcov a fost plasat sub control judiciar pentru instigare la dare și luare de mită, cu interdicția de a părăsi țara, într-un alt dosar care vizează un funcționar public din cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Olt acuzat că a luat mită timp de trei ani de la o firmă controlată de către Vâlcov.


Surse: Digi24, News.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0856 secunde