Darius Vâlcov: "George Soros este păpușarul lui Dacian Cioloș"

412
Darius Vâlcov:
Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a declarat, la Antena 3, că George Soros este "păpușarul" lui Dacian Cioloș.

"În primul moment în care a venit Cioloș în fruntea Guvernului știți ce a făcut? A modificat legea offset-ului și a spus: dacă ăștia tot vor să dea 2% din PIB, hai să modificăm un pic legea offset-ului și, când avem de la guvern la guvern achiziție, banii aceia să nu se mai întoarcă în economie. Adică dacă eu, guvern, cumpăr de la dumneavoastră guvern de un miliard de lei trebuia ca guvernul de la care cumpăr, de 800 de milioane să facă investiții în România", a spus Vâlcov la Antena 3.

Întrebat de ce crede că a procedat Cioloș în acest fel, Vâlcov a spus că fostul premier era "o păpușă" care făcea ce îi cerea "păpușarul" său, George Soros.

Vâlcov a adăugat că Soros avea interese economice în România.

"Ce interes ar avea de Facebook-ul spune, domnule, Soros vrea să ne coboare prețul acțiunilor? Eu cred că aici e vorba de prețul acțiunilor, cred că el vede România ca pe o firmă", a arătat consilierul premierului, adăugând că este sigur că Cioloș este "omul lui Soros".

În altă ordine de idei, Darius Vâlcov a susținut că țările din Estul Europei au un interes comun cu România în domeniul transportului de mărfuri, iar partea de Vest are un "interes contrar", iar aceasta este imaginea "Europei cu două viteze", așa cum a numit-o Jean-Claude Junker.

"Cu domnul Junker este interesant un alt lucru. Acum, înainte de a pleca, domnia sa, după acești ani magnifici, cu pantofi de o culoare și cealaltă, cu bălăngănitul ăsta, când într-o parte când în cealaltă, a uitat poate să anunțe foarte ferm că dorește ca șantierelor navale din Europa să li se permită să înceapă să caseze nave - știți că trebuie să dai autorizație pentru asta. Și a deschis dumnealui o listă și a spus: până la 15 octombrie. Dar a deschis lista asta, însă a uitat să facă și public lucrul ăsta, pentru autorizațiile de casat nave, și România a uitat, că niciun șantier nu s-a autorizat. E ceva foarte grav. Deocamdată nu am rămas fără aceste autorizații - că nu s-a închis, acum vor să îl închidă, înainte de a veni România la preluarea președinției - dar sper să nu îl închidă, pentru că și șantierele din România trebuie să beneficieze de dreptul de a casa și de a tăia aceste nave", a arătat Vâlcov.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5818 secunde